Karate klub Kensei

Glavni menu

Število obiskov

Števec pogledov vsebine : 122263

Designed by:
Sporočilo
  • Direktiva EU o zasebnosti

    Ta spletna stran uporablja pikotke za avtenkcijo, navigacijo in ostale funkcije. Z uporabo nae spletne strani, se strinjate z uporabo pikotkov na vaem raunalniku.

    Ogled dokumentov EU direktive o zasebnosti

Dobrodošli na strani KK KENSEI
GASSHUKA PINETA 2017 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 12 December 2017 18:49

Tudi letos so člani KK Kensei sodelovali na enajsti poletni šoli tradicionalnega karateja »GASSHUKU PINETA«, ki je od 2. do 9. julija potekala v Pineti pri Novigradu. Poleg članov KK Kensei so se šole tradicionalnega karateja udeležili tudi člani karate kluba Goryu iz Tolmina in Huda mravljica iz Jesenic. Vsi sodelujoči so doživeli prijeten, sproščujoč, družaben in športno obarvan dopust. Udeleženci poletne šole so na zanimiv način spoznali kato »Goyushiho sho« z aplikacijo, natančno obdelali nožno tehniko »Ushiro geri« in se naučili osnovnih tehnik ravnanja z dolgo palico Bo. Naučene tehnike so nato preizkusili v kati »Suji no kun« okinavskega stila Yamanni Ryu. Poleg programa karateja poletna šola vsebovala tudi aktivno preživljanje časa - plavanje in igranje odbojke na mivki in ostale športne igre. Vrstili so se tudi družabni dogodki: vožnja z vlakcem v mesto, organiziran je bil večer ob ribjem pikniku in celodnevni izlet v Istralandijo.

KK Kensei
Zadnjič posodobil Torek, 12 December 2017 18:50
 
27. Mednarodni Pokal Zgonik 2017 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 12 December 2017 18:45

V nedeljo, 28.5.2017 je v sosednji Italiji v Zgoniku (Sgonico) potekal tradicionalni 27. KARATE POKAL ZGONIK 2017, ki ga je tudi letos organiziral karate klub Shinkai iz Zgonika.

Na tem mednarodnem turnirju je tekmovalo preko 300 tekmovalcev iz Italije in Slovenije. Mednarodne tekme so je udeležilo tudi 7 tekmovalcev iz KK Kensei in skoraj vsi so dosegli izjemne rezultate: Nina Požun (3. mesto kata, 3. mesto borba), Matic Šifrer (4. mesto kata, 3. mesto borbe), Tristan Zore (1. mesto kata, 1. mesto borbe), Rok Požun (3. mesto kata, 2. mesto borbe), Boštjan Zore (2. mesto kata), Tjaž Zidar (2. mesto kata). Tako so naši tekmovalci kljub maloštevilčnosti v skupnem seštevku osvojili kar 6. mesto izmed 20 klubov. Na tekmi je sodil tudi naš trener Gorazd Praprotnik.

Vsem tekmovalcem čestitke.

KK Kensei
Zadnjič posodobil Torek, 12 December 2017 18:47
 
Odprti mednarodni turnir Kimon Open 2017 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 12 December 2017 18:36

V nedeljo, 2.4.2017 je v Ljubljani potekal turnir Kimon 2017, kjer se je sodilo tako po pravilih športnega karateja (WKF), kot tudi tradicionalnega karateja (ITKF). Turnirja so se udeležili predvsem klubi, ki gojijo športni karate, sodelovalo pa je tudi nekaj klubov, ki so usmerjeni v tradicionalni karate. Skupaj je nastopilo 14 klubov in preko 200 tekmovalcev.

Turnirja se je udeležilo tudi pet tekmovalcev iz našega kluba KK Kensei, ki so se odlično uvrstili in dosegli:

- Nina Požun 2. mesto v borbi (jiyu ippon kumite) in 2. mesto v kati,

- Tristan Zore 1. mesto v borbi (jiyu ippon kumite) in 3. mesto v kati,

- Matic Šifrer 3. mesto v kati in 3. mesto v borbi (jiyu ippon kumite),

- Rok Požun 3. mesto v borbi (jiyu ippon kumite),

- na tekmi pa je tekmoval tudi Žan Podlogar.

V okviru pravil tradicionalnega karateja sta sodila tudi sodnika iz našega kluba Gorazd Praprotnik in Toni Povše.

Čestitke vsem tekmovalcem.

KK Kensei
Zadnjič posodobil Torek, 12 December 2017 18:39
 
2. Mednarodni Pokal mesta Koper 2017 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 12 December 2017 18:40

V nedeljo, 9. aprila 2017, je v Kopru potekal 2. Pokal mesta Koper v Tradicionalnem karateju, ki ga je organiziral KK Tora s pomočjo Slovenske zveze tradicionalnega karateja (SZTK) in s podporo Mestne občine Koper.

2.Pokal mesta Koper je nadaljeval tradicijo združevanja različnih karate organizacij, saj so na dogodku, pod enotnimi pravili tradicionalnega karateja, nastopili predstavniki skoraj vseh najpomembnejših karate zvez v SLO in širše, in sicer ITKF, SKIF, JKA, WKF in Fudokan. Tako se je tekmovanja udeležilo preko 330 tekmovalcev iz štirih držav (SLO, IT, BiH in HR), ki so nastopili u okviru posameznih klubov ali zvez. Tekmovalci so nastopili v disciplinah kata posamično in ekipno, borbah ter disciplini Fuku-Go, kjer se nastopa tako v katah kot borbah.

Nastopili pa so tudi naši tekmovalci iz KK Kensei in osvojili naslednja odličja:

- Dominik Sladič 1. mesto kata in 3. mesto borba (kihon ippon kumite),

- Matic Šifrer 1. mesto borba (jiyu ippon kumite),

- Gian Povše 2. mesto kata, 3. mesto ekipno kata, 3. mesto borba (ko go kumite),

- Zala Žirovnik 2. mesto borba (kihon ippon kumite),

- Zidar Tjaž 3. mesto kata,

- Boštjan Zore 3. mesto kata,

- Tilen šifrer 3. mesto borba (kihon ippon kumite),

- Nina Požun 3. mesto borba (jiyu ippon kumite).

Tekmovali pa so tudi: Brovš Jaša, Logar Simona, Rok Požun, Šifrer Damjan, Sladič Jernej, Zore Tristan. Tekmovalci KK Kensei so si tako priborili 10 mesto od 24 klubov ali zvez. Na tekmi so tudi sodili kar štirje sodniki iz našega kluba: Gorazd Praprotnik, Matic Logar, Lovro Mandelj in Toni Povše.

Vsem tekmovalcem čestitamo, prav tako organizatorjem za uspešno izpeljano tekmo.

KK Kensei
Zadnjič posodobil Torek, 12 December 2017 18:44
 
Mednarodni turnir tradicionalnega karateja Mostar 2017 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 12 December 2017 18:14

Dne 29. aprila 2017 je v bosanskem mestu Mostar potekal 13. mednarodni Karate turnir »Mostar 2017«. Turnirja se je udeležila tudi reprezentanca SZTK (Slovenska zveza tradicionalnega karateja), ki je štela 17 tekmovalcev. Med tekmovalci SZTK je bil tudi član iz našega kluba KK Kensei Matic Šifrer, ki je dosegel odlično 3.mesto v kategoriji kata. Reprezentanca SZTK se je med klubi in zvezami skupno razvrstila na 2. mesto.

KK Kensei
Zadnjič posodobil Torek, 12 December 2017 18:35
 
« ZačetekPrejšnja123NaslednjaKonec »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Trenutno prijavljeni

Prisotni 9 gostov .