Karate klub Kensei

Glavni menu

Število obiskov

Števec pogledov vsebine : 150463

Designed by:
Sporočilo
  • Direktiva EU o zasebnosti

    Ta spletna stran uporablja pikotke za avtenkcijo, navigacijo in ostale funkcije. Z uporabo nae spletne strani, se strinjate z uporabo pikotkov na vaem raunalniku.

    Ogled dokumentov EU direktive o zasebnosti

1. Svetovno prvenstvo UWK, Koper PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 25 November 2015 10:50

V Kopru se je od 12. do 18. oktobra 2015 odvijalo 1. svetovno prvenstvo UWK (United World Karate), ki je zajemalo vse tri največje zvrsti karateja: tradicionalni, generalni in kontaktni. Svetovno prvenstvo, ki je združilo največje zveze trenutno zelo razdrobljenega karateja, je bil edinstven dogodek po letu 1968, ko je bilo podobno tekmovanje prvič organizirano v Los Angelesu v Kaliforniji. Tako je na slovenski Obali tekmovalo več kot 1000 karateistov kar iz 43 držav, tudi precej oddaljenih, kot so Brazilija, Kanada, USA, JAR, Japonska, Rusija in celo Šri Lanka.
Poleg ostalih zvez iz Slovenije, se je tekmovanja udeležila tudi 19-članska reprezentanca SZTK, ki je zabeležila izjemne rezultate. Osvojila je 13 odličij, od katerih je 5 zlatih, 5 srebrnih in 3 bronasta. S tem je bila SZTK po osvojenih odličjih prepričljivo najboljši in najvidnejši predstavnik Slovenije na tem tekmovanju. Skupaj z ostalimi reprezentancami je Slovenija osvojila 8 zlatih, 8 srebrnih in 4 bronaste medalje in se tako povzpela kar na 5 mesto od 43. držav.
Kot član slovenske reprezentance je nastopil tudi naš član Gian Povše, ki je prvič nastopil na tako velikem tekmovanju. Čeprav se mu v hudi konkurenci ni uspelo prebiti v finale, si je s svojim nastopom pridobil ogromne izkušnje, ki ga bodo še naprej spremljale. Kot sodnik v kategoriji tradicionalni karate je na tekmovanju nastopil tudi naš trener Gorazd Praprotnik.
KK Kensei