Karate klub Kensei

Glavni menu

Število obiskov

Števec pogledov vsebine : 122263

Designed by:
Sporočilo
  • Direktiva EU o zasebnosti

    Ta spletna stran uporablja pikotke za avtenkcijo, navigacijo in ostale funkcije. Z uporabo nae spletne strani, se strinjate z uporabo pikotkov na vaem raunalniku.

    Ogled dokumentov EU direktive o zasebnosti

The News
2. Svetovno prvenstvo UWK, Montecatini Terme (IT) - V KK KENSEI IMAMO SVETOVNEGA PRVAKA IN DVA SVETOVNA PODPRVAKA PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 12 December 2017 19:04

V Montecatini Terme, Italija, se je od 30. novembra do 3. decembra 2017 odvijalo 2. svetovno prvenstvo UWK (United World Karate), ki je zajemalo vse tri največje zvrsti karateja: tradicionalni, generalni in kontaktni. Na Svetovnem prvenstvu je tekmovalo več kot 2300 karateistov kar iz 44 držav, tudi precej oddaljenih, kot so Brazilija, Kanada, ZDA, Japonska, Šri Lanka, …

Tekmovanja se je udeležila tudi 22-članska reprezentanca SZTK, ki je zabeležila izjemne rezultate. Osvojila je 29 odličij, od katerih je 6 zlatih. Čestitke celotni reprezentanci SZTK!

Kot člani slovenske reprezentance so nastopili tudi naši člani KK Kensei: Nina Požun, Matic Šifrer in Gian Povše. Nina in Matic sta prvič nastopila na tako velikem tekmovanju. Čeprav je bila huda konkurenca, jim je vsem trem uspelo priti do odličij:

- Matic je dosegel odlično 1. mesto v disciplini KATA EKIPNO s še dvema drugima reprezentantoma in postali so SVETOVNI PRVAKI!

- Gian je dosegel odlično 2. mesto v disciplini FU-KUGO (borba+kata) in 2. mesto v disciplini KATA EKIPNO s še dvema drugima reprezentantoma.

- Nina pa je dosegla odlično 2. mesto v disciplini FU-KUGO (borba+kata). Gian in Nina sta tako postala SVETOVNA PODPRVAKA!

Kot sodnik v kategoriji tradicionalni karate je na tekmovanju sodil tudi naš trener Gorazd Praprotnik.

Čestitke našim tekmovalcem, zahvale pa gredo tudi vodstvu SZTK in selektorskemu timu za odlično pripravo tekmovalcev in organizacijo udeležbe na tekmovanju.

KK Kensei
Zadnjič posodobil Torek, 12 December 2017 19:05
 
2. Mednarodni odprti Pokal SZTK 2017 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 12 December 2017 19:02

V soboto 11.11.2017 je v dvorani OŠ Prežihov Voranc na Jesenicah potekal 2. Mednarodni KARATE POKAL SLOVENSKE ZVEZE TRADICIONALNEGA KARATEJA 2017. Tekmovanja se je udeležilo 215 tekmovalcev iz 18 različnih klubov in 5 različnih karte zvez is Slovenije in BiH. Mednarodne tekme se je udeležilo tudi 12 tekmovalcev iz KK Kensei in skoraj vsi so dosegli izjemne rezultate: Damjan Šifrer (2. mesto kata), Matic Šifrer (3. mesto kata, 3. mesto borba-KOGO kumite, ter 3. mesto FUKU-GO disciplina(kata+borba)), Gian Povše (1. mesto kata, 2. mesto FUKU-GO disciplina(kata+borba) ter 3. mesto borba-JIYU kumite), Tristan Zore (2. mesto borbe-JIYU IPPON kumite, 3. mesto kata), Rok Požun (3. mesto borbe-JIYU kumite, 4. mesto kata), Mila Štimec (1. mesto kata, 3. mesto borba-KIHON IPPON kumite), Jernej Sladič (1. mesto kata), Dominik Sladič (1. mesto kata, 1. mesto borba-KIHON IPPON kumite), ter kata ekipno 1. mesto (Dominik Sladič, Zala Žirovnik in Tilen Šifrer), tekmovala pa sta tudi Nina Požun in Tjaž Zidar. Na tekmi sta sodila tudi naša trenerja Gorazd Praprotnik in Toni Povše.

Čestitke vsem tekmovalcem.

KK Kensei
Zadnjič posodobil Torek, 12 December 2017 19:03
 
X. Mednarodno odprto karate prvenstvo "Visoko 2017" PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 12 December 2017 18:56

Tudi letos se je izbrana vrsta Slovenske zveze tradicionalnega karateja - SZTK udeležila odprtega karate prvenstva v Visoku, BIH, ki je potekalo v nedeljo 24.9.2017. Na tekmovanju v Visokem je sodelovalo 22 klubov ali zvez iz Srbije, Bosne in Hercegovine ter Slovenije. Skupaj je tekmovalo 315 tekmovalcev.

Tekme so se udeležili tudi člani KK KENSEI: Gian Povše, Matic Šifrer, Nina Požun, Rok Požun in Pia Utenkar. Vsi tekmovalci so tekmovali v več različnih starostnih disciplinah in dosegli odlične rezultate:

- Gian Povše je dosegel 2. mesto v disciplini kata tim, prav tako 2. mesto v Embu in 3. mesto v disciplini FU-KU GO.

- Matic Šifrer je dosegel 3. mesto v prosti borbi.

- Nina Požun je dosegla 3. mesto v prosti borbi.

- Rok Požun pa je dosegel 2. mesto v disciplini kata tim, 3. mesto v prosti borbi in 3. mesto v disciplini KO-GO kumite.

Poleg nastopa na tekmi so si tekmovalci ogledali tudi nekaj zgodovinskih zanimivosti v okolici Sarajeva in njegov center, ogledali pa so si tudi "Bosanske piramide Sonca" v Visokem.

Vse čestitke tekmovalcem, posebno pa še spremljevalni ekipi, ter trenerjem, ki so poskrbeli za odlično opravljene nastope na tekmi in vrhunsko organiziran izlet.

KK Kensei
Zadnjič posodobil Torek, 12 December 2017 18:58
 
14. Državno prvenstvo v tradicionalnem karateju 2017 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 12 December 2017 18:52

V nedeljo 11. 6. 2017 je potekalo 14. državno prvenstvo v tradicionalnem karateju v dvorani Poden v Škofji Loki. Na tekmovanju je sodelovalo 14 klubov z 198 tekmovalci in 23 ekipami v 45 kategorijah, ki so zajemale različne discipline: Kata posamezno in ekipno ter Kumite, Embu ter Fu-kogo. Iz našega kluba se je udeležilo 15 tekmovalcev posamezno v katah in kumiteju in 2 ekipi v katah ekipno. Naši tekmovalci so pokazali odlične nastope, vendar je bila konkurenca velika in smo dosegli naslednje rezultate:

1. mesto - državni prvaki:

- Tristan Zore (kata)

2. mesto - državni podprvaki:

- Rok Požun (kata)

- Matic Šifrer (kata)

- Dominik sladič (kata)

- Zala Žirovnik (kihon ippon kumite)

- Jaša Brovč (kihon ippon kumite)

3. mesto - bronasta medalja:

- Zore Tristan (jiyu ippon kumite)

- Sladič Dominik (kihon ippon kumite)

- Jaša Brovč (kihon ippon kumite)

- Rok Požun (ko-go kumite)

- Matic Šifrer (ko-go kumite)

in pa kata ekipno:

- Kensei I (Tilen Šifrer, Tjaž Zidar, Dominik Sladič) 3.mesto

- Kensei II (Lea Balta, Jernej Sladič, Zala Žirovnik) 3. mesto.

Tekmovali in odlično odrezali so se pa tudi Logar Simona, Podlogar Žan, Požun Nina, Utenkar Pia in Boštjan Zore. Na tekmovanju sta sodila tudi naša sodnika Lovro Mandelj in Gorazd Praprotnik, zdravniško ekipo pa je sestavljala tudi naša karateistka Tadeja Hostnik.

Čestitamo vsem tekmovalcem za izjemni uspeh, ter organizatorjem za uspešno izpeljan športni dogodek.

KK Kensei
Zadnjič posodobil Torek, 12 December 2017 18:55
 
GASSHUKA PINETA 2017 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 12 December 2017 18:49

Tudi letos so člani KK Kensei sodelovali na enajsti poletni šoli tradicionalnega karateja »GASSHUKU PINETA«, ki je od 2. do 9. julija potekala v Pineti pri Novigradu. Poleg članov KK Kensei so se šole tradicionalnega karateja udeležili tudi člani karate kluba Goryu iz Tolmina in Huda mravljica iz Jesenic. Vsi sodelujoči so doživeli prijeten, sproščujoč, družaben in športno obarvan dopust. Udeleženci poletne šole so na zanimiv način spoznali kato »Goyushiho sho« z aplikacijo, natančno obdelali nožno tehniko »Ushiro geri« in se naučili osnovnih tehnik ravnanja z dolgo palico Bo. Naučene tehnike so nato preizkusili v kati »Suji no kun« okinavskega stila Yamanni Ryu. Poleg programa karateja poletna šola vsebovala tudi aktivno preživljanje časa - plavanje in igranje odbojke na mivki in ostale športne igre. Vrstili so se tudi družabni dogodki: vožnja z vlakcem v mesto, organiziran je bil večer ob ribjem pikniku in celodnevni izlet v Istralandijo.

KK Kensei
Zadnjič posodobil Torek, 12 December 2017 18:50
 
« ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL