Karate klub Kensei

Glavni menu

Število obiskov

Števec pogledov vsebine : 153539

Designed by:
Sporočilo
  • Direktiva EU o zasebnosti

    Ta spletna stran uporablja pikotke za avtenkcijo, navigacijo in ostale funkcije. Z uporabo nae spletne strani, se strinjate z uporabo pikotkov na vaem raunalniku.

    Ogled dokumentov EU direktive o zasebnosti

The News
X. Mednarodno odprto karate prvenstvo "Visoko 2017" PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 12 December 2017 18:56

Tudi letos se je izbrana vrsta Slovenske zveze tradicionalnega karateja - SZTK udeležila odprtega karate prvenstva v Visoku, BIH, ki je potekalo v nedeljo 24.9.2017. Na tekmovanju v Visokem je sodelovalo 22 klubov ali zvez iz Srbije, Bosne in Hercegovine ter Slovenije. Skupaj je tekmovalo 315 tekmovalcev.

Tekme so se udeležili tudi člani KK KENSEI: Gian Povše, Matic Šifrer, Nina Požun, Rok Požun in Pia Utenkar. Vsi tekmovalci so tekmovali v več različnih starostnih disciplinah in dosegli odlične rezultate:

- Gian Povše je dosegel 2. mesto v disciplini kata tim, prav tako 2. mesto v Embu in 3. mesto v disciplini FU-KU GO.

- Matic Šifrer je dosegel 3. mesto v prosti borbi.

- Nina Požun je dosegla 3. mesto v prosti borbi.

- Rok Požun pa je dosegel 2. mesto v disciplini kata tim, 3. mesto v prosti borbi in 3. mesto v disciplini KO-GO kumite.

Poleg nastopa na tekmi so si tekmovalci ogledali tudi nekaj zgodovinskih zanimivosti v okolici Sarajeva in njegov center, ogledali pa so si tudi "Bosanske piramide Sonca" v Visokem.

Vse čestitke tekmovalcem, posebno pa še spremljevalni ekipi, ter trenerjem, ki so poskrbeli za odlično opravljene nastope na tekmi in vrhunsko organiziran izlet.

KK Kensei
Zadnjič posodobil Torek, 12 December 2017 18:58
 
14. Državno prvenstvo v tradicionalnem karateju 2017 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 12 December 2017 18:52

V nedeljo 11. 6. 2017 je potekalo 14. državno prvenstvo v tradicionalnem karateju v dvorani Poden v Škofji Loki. Na tekmovanju je sodelovalo 14 klubov z 198 tekmovalci in 23 ekipami v 45 kategorijah, ki so zajemale različne discipline: Kata posamezno in ekipno ter Kumite, Embu ter Fu-kogo. Iz našega kluba se je udeležilo 15 tekmovalcev posamezno v katah in kumiteju in 2 ekipi v katah ekipno. Naši tekmovalci so pokazali odlične nastope, vendar je bila konkurenca velika in smo dosegli naslednje rezultate:

1. mesto - državni prvaki:

- Tristan Zore (kata)

2. mesto - državni podprvaki:

- Rok Požun (kata)

- Matic Šifrer (kata)

- Dominik sladič (kata)

- Zala Žirovnik (kihon ippon kumite)

- Jaša Brovč (kihon ippon kumite)

3. mesto - bronasta medalja:

- Zore Tristan (jiyu ippon kumite)

- Sladič Dominik (kihon ippon kumite)

- Jaša Brovč (kihon ippon kumite)

- Rok Požun (ko-go kumite)

- Matic Šifrer (ko-go kumite)

in pa kata ekipno:

- Kensei I (Tilen Šifrer, Tjaž Zidar, Dominik Sladič) 3.mesto

- Kensei II (Lea Balta, Jernej Sladič, Zala Žirovnik) 3. mesto.

Tekmovali in odlično odrezali so se pa tudi Logar Simona, Podlogar Žan, Požun Nina, Utenkar Pia in Boštjan Zore. Na tekmovanju sta sodila tudi naša sodnika Lovro Mandelj in Gorazd Praprotnik, zdravniško ekipo pa je sestavljala tudi naša karateistka Tadeja Hostnik.

Čestitamo vsem tekmovalcem za izjemni uspeh, ter organizatorjem za uspešno izpeljan športni dogodek.

KK Kensei
Zadnjič posodobil Torek, 12 December 2017 18:55
 
GASSHUKA PINETA 2017 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 12 December 2017 18:49

Tudi letos so člani KK Kensei sodelovali na enajsti poletni šoli tradicionalnega karateja »GASSHUKU PINETA«, ki je od 2. do 9. julija potekala v Pineti pri Novigradu. Poleg članov KK Kensei so se šole tradicionalnega karateja udeležili tudi člani karate kluba Goryu iz Tolmina in Huda mravljica iz Jesenic. Vsi sodelujoči so doživeli prijeten, sproščujoč, družaben in športno obarvan dopust. Udeleženci poletne šole so na zanimiv način spoznali kato »Goyushiho sho« z aplikacijo, natančno obdelali nožno tehniko »Ushiro geri« in se naučili osnovnih tehnik ravnanja z dolgo palico Bo. Naučene tehnike so nato preizkusili v kati »Suji no kun« okinavskega stila Yamanni Ryu. Poleg programa karateja poletna šola vsebovala tudi aktivno preživljanje časa - plavanje in igranje odbojke na mivki in ostale športne igre. Vrstili so se tudi družabni dogodki: vožnja z vlakcem v mesto, organiziran je bil večer ob ribjem pikniku in celodnevni izlet v Istralandijo.

KK Kensei
Zadnjič posodobil Torek, 12 December 2017 18:50
 
27. Mednarodni Pokal Zgonik 2017 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 12 December 2017 18:45

V nedeljo, 28.5.2017 je v sosednji Italiji v Zgoniku (Sgonico) potekal tradicionalni 27. KARATE POKAL ZGONIK 2017, ki ga je tudi letos organiziral karate klub Shinkai iz Zgonika.

Na tem mednarodnem turnirju je tekmovalo preko 300 tekmovalcev iz Italije in Slovenije. Mednarodne tekme so je udeležilo tudi 7 tekmovalcev iz KK Kensei in skoraj vsi so dosegli izjemne rezultate: Nina Požun (3. mesto kata, 3. mesto borba), Matic Šifrer (4. mesto kata, 3. mesto borbe), Tristan Zore (1. mesto kata, 1. mesto borbe), Rok Požun (3. mesto kata, 2. mesto borbe), Boštjan Zore (2. mesto kata), Tjaž Zidar (2. mesto kata). Tako so naši tekmovalci kljub maloštevilčnosti v skupnem seštevku osvojili kar 6. mesto izmed 20 klubov. Na tekmi je sodil tudi naš trener Gorazd Praprotnik.

Vsem tekmovalcem čestitke.

KK Kensei
Zadnjič posodobil Torek, 12 December 2017 18:47
 
2. Mednarodni Pokal mesta Koper 2017 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 12 December 2017 18:40

V nedeljo, 9. aprila 2017, je v Kopru potekal 2. Pokal mesta Koper v Tradicionalnem karateju, ki ga je organiziral KK Tora s pomočjo Slovenske zveze tradicionalnega karateja (SZTK) in s podporo Mestne občine Koper.

2.Pokal mesta Koper je nadaljeval tradicijo združevanja različnih karate organizacij, saj so na dogodku, pod enotnimi pravili tradicionalnega karateja, nastopili predstavniki skoraj vseh najpomembnejših karate zvez v SLO in širše, in sicer ITKF, SKIF, JKA, WKF in Fudokan. Tako se je tekmovanja udeležilo preko 330 tekmovalcev iz štirih držav (SLO, IT, BiH in HR), ki so nastopili u okviru posameznih klubov ali zvez. Tekmovalci so nastopili v disciplinah kata posamično in ekipno, borbah ter disciplini Fuku-Go, kjer se nastopa tako v katah kot borbah.

Nastopili pa so tudi naši tekmovalci iz KK Kensei in osvojili naslednja odličja:

- Dominik Sladič 1. mesto kata in 3. mesto borba (kihon ippon kumite),

- Matic Šifrer 1. mesto borba (jiyu ippon kumite),

- Gian Povše 2. mesto kata, 3. mesto ekipno kata, 3. mesto borba (ko go kumite),

- Zala Žirovnik 2. mesto borba (kihon ippon kumite),

- Zidar Tjaž 3. mesto kata,

- Boštjan Zore 3. mesto kata,

- Tilen šifrer 3. mesto borba (kihon ippon kumite),

- Nina Požun 3. mesto borba (jiyu ippon kumite).

Tekmovali pa so tudi: Brovš Jaša, Logar Simona, Rok Požun, Šifrer Damjan, Sladič Jernej, Zore Tristan. Tekmovalci KK Kensei so si tako priborili 10 mesto od 24 klubov ali zvez. Na tekmi so tudi sodili kar štirje sodniki iz našega kluba: Gorazd Praprotnik, Matic Logar, Lovro Mandelj in Toni Povše.

Vsem tekmovalcem čestitamo, prav tako organizatorjem za uspešno izpeljano tekmo.

KK Kensei
Zadnjič posodobil Torek, 12 December 2017 18:44
 
« ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL