Karate klub Kensei

Glavni menu

Število obiskov

Števec pogledov vsebine : 107068

Designed by:
Sporočilo
  • Direktiva EU o zasebnosti

    Ta spletna stran uporablja pikotke za avtenkcijo, navigacijo in ostale funkcije. Z uporabo nae spletne strani, se strinjate z uporabo pikotkov na vaem raunalniku.

    Ogled dokumentov EU direktive o zasebnosti

The News
1. Svetovno prvenstvo UWK, Koper PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 25 November 2015 10:50

V Kopru se je od 12. do 18. oktobra 2015 odvijalo 1. svetovno prvenstvo UWK (United World Karate), ki je zajemalo vse tri največje zvrsti karateja: tradicionalni, generalni in kontaktni. Svetovno prvenstvo, ki je združilo največje zveze trenutno zelo razdrobljenega karateja, je bil edinstven dogodek po letu 1968, ko je bilo podobno tekmovanje prvič organizirano v Los Angelesu v Kaliforniji. Tako je na slovenski Obali tekmovalo več kot 1000 karateistov kar iz 43 držav, tudi precej oddaljenih, kot so Brazilija, Kanada, USA, JAR, Japonska, Rusija in celo Šri Lanka.
Poleg ostalih zvez iz Slovenije, se je tekmovanja udeležila tudi 19-članska reprezentanca SZTK, ki je zabeležila izjemne rezultate. Osvojila je 13 odličij, od katerih je 5 zlatih, 5 srebrnih in 3 bronasta. S tem je bila SZTK po osvojenih odličjih prepričljivo najboljši in najvidnejši predstavnik Slovenije na tem tekmovanju. Skupaj z ostalimi reprezentancami je Slovenija osvojila 8 zlatih, 8 srebrnih in 4 bronaste medalje in se tako povzpela kar na 5 mesto od 43. držav.
Kot član slovenske reprezentance je nastopil tudi naš član Gian Povše, ki je prvič nastopil na tako velikem tekmovanju. Čeprav se mu v hudi konkurenci ni uspelo prebiti v finale, si je s svojim nastopom pridobil ogromne izkušnje, ki ga bodo še naprej spremljale. Kot sodnik v kategoriji tradicionalni karate je na tekmovanju nastopil tudi naš trener Gorazd Praprotnik.
KK Kensei
 
VIII. mednarodno odprto karate prvenstvo "Visoko 2015" PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 10 November 2015 11:21

V nedeljo 27.9.2015 se je izbrana vrsta otroške reprezentance SZTK udeležila mednarodnega odprtega karate prvenstva v Visoku, bosanskem mestu blizu Sarajeva. Tekmovali so tekmovalci iz treh držav Slovenije, Srbije in BIH. V skupnem seštevku so karateisti iz reprezentance SZTK osvojili odlično drugo mesto. Tekme so se udeležili tudi trije tekmovalci KK Kensei: Gian Povše, Nina Požun in Barbara Hauptman. Gian Povše je dosegel odlično drugo mesto v disciplini kata posamezno, Nina Požun tretje mesto v disciplini kata posamezno in še eno tretje mesto v disciplini kata ekipno. Poleg nastopa na tekmi so si tekmovalci ogledali tudi nekaj zgodovinskih zanimivosti v okolici Sarajeva in njegov center, ogledali pa so si tudi Titov bunker v mestu Konjic. Vse čestitke tekmovalcem, njihovim trenerjem, ki so jih pripravili za tekmo, posebno pa še spremljevalni ekipi, ki je skrbela za odlično organiziran izlet. KK Kensei
 
9. poletni kamp tradicionalnega karateja Pineta 2015 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 28 Oktober 2015 19:47


Tudi v letošnjem letu je od 29. junija do 5. julija 2015 v turističnem letovišču Pineta (HR) potekal 9. poletni kamp tradicionalnega karateja v organizaciji klubov KK Kensei iz Litije, KK Goryu iz Tolmina in KK Huda mravljica iz Jesenic. Letošnjega poletnega kampa se je udeležilo preko 50 oseb iz vseh treh klubov. Na treningih, ki so vsako jutro in večer potekali v senci borovega gozdička, so udeleženci pod strokovnim vodstvom klubskih trenerjev vadili tehnike Kihona (položaji in premikanje, predstavitev udarnih površin, uporabnost tehnik z odprto roko), Kat (Basai Dai in Sochin z ustreznimi bunkai izvedbami) in Kumiteja (borba). Kot vsako leto je poleg programa karateja poletna šola vsebovala tudi aktivno preživljanje časa - plavanje in igranje odbojke na mivki, balinčkanje, hojo po vrvi in ostale športne igre. Posebnost letošnje šole je bil tečaj nemškega jezika, ki sta ga vodila Toni in Tamara. Obilica zabave, treninga in veliko prijateljstva - Gasshuku Pineta je vedno zakon! Se vidimo prihodnje leto! KK Kensei
 
25. Mednarodni Pokal Zgonik 2015 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 28 Oktober 2015 19:45

V nedeljo 31.5.2015 je v sosednji Italiji v Zgoniku (Sgonico) potekal tradicionalni 25. KARATE POKAL ZGONIK 2015, ki ga je tudi letos organiziral karate klub Shinkai iz Zgonika. Močno mednarodno tekmovanje v katah in borbah karate klub Shinkai organizira že petindvajseto leto. Tekmovanja se je udeležilo skoraj 250 tekmovalcev iz Italije in Slovenije. Mednarodne tekme so se udelezili tudi tekmovalci KK Kensei in dosegli izjemne rezultate: Nina Požun (1. mesto kata), Rok Požun (2. mesto kata), Gian Povše (2. mesto kata, 3. mesto borbe), Matic Šifrer (2. mesto borbe), Tristan Zore, (1. mesto kata), Boštjan Zore (1. mesto kata). Vsem tekmovalcem čestitke. KK Kensei
Zadnjič posodobil Sreda, 28 Oktober 2015 19:47
 
Treningi 2018/2019 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 02 September 2015 10:26

V šolskem letu 2017/2018 se bodo treningi odvijali v veliki telovadnici OŠ Gradec od 17.00 do 18.00 za začetnike in vse ostale, od 18.00 do 19.00 pa za višje pasove in tekmovalce (tako kot lansko leto).

Pričetek treningov in vpisa je v ponedeljek 6.9.2018 ob 17.00 na OŠ Gradec.

KK Kensei

Zadnjič posodobil Torek, 11 September 2018 11:47
 
« ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL