Karate klub Kensei

Glavni menu

Število obiskov

Števec pogledov vsebine : 153531

Designed by:
Sporočilo
  • Direktiva EU o zasebnosti

    Ta spletna stran uporablja pikotke za avtenkcijo, navigacijo in ostale funkcije. Z uporabo nae spletne strani, se strinjate z uporabo pikotkov na vaem raunalniku.

    Ogled dokumentov EU direktive o zasebnosti

The News
Odprti mednarodni turnir Kimon Open 2017 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 12 December 2017 18:36

V nedeljo, 2.4.2017 je v Ljubljani potekal turnir Kimon 2017, kjer se je sodilo tako po pravilih športnega karateja (WKF), kot tudi tradicionalnega karateja (ITKF). Turnirja so se udeležili predvsem klubi, ki gojijo športni karate, sodelovalo pa je tudi nekaj klubov, ki so usmerjeni v tradicionalni karate. Skupaj je nastopilo 14 klubov in preko 200 tekmovalcev.

Turnirja se je udeležilo tudi pet tekmovalcev iz našega kluba KK Kensei, ki so se odlično uvrstili in dosegli:

- Nina Požun 2. mesto v borbi (jiyu ippon kumite) in 2. mesto v kati,

- Tristan Zore 1. mesto v borbi (jiyu ippon kumite) in 3. mesto v kati,

- Matic Šifrer 3. mesto v kati in 3. mesto v borbi (jiyu ippon kumite),

- Rok Požun 3. mesto v borbi (jiyu ippon kumite),

- na tekmi pa je tekmoval tudi Žan Podlogar.

V okviru pravil tradicionalnega karateja sta sodila tudi sodnika iz našega kluba Gorazd Praprotnik in Toni Povše.

Čestitke vsem tekmovalcem.

KK Kensei
Zadnjič posodobil Torek, 12 December 2017 18:39
 
Mednarodni turnir tradicionalnega karateja Mostar 2017 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 12 December 2017 18:14

Dne 29. aprila 2017 je v bosanskem mestu Mostar potekal 13. mednarodni Karate turnir »Mostar 2017«. Turnirja se je udeležila tudi reprezentanca SZTK (Slovenska zveza tradicionalnega karateja), ki je štela 17 tekmovalcev. Med tekmovalci SZTK je bil tudi član iz našega kluba KK Kensei Matic Šifrer, ki je dosegel odlično 3.mesto v kategoriji kata. Reprezentanca SZTK se je med klubi in zvezami skupno razvrstila na 2. mesto.

KK Kensei
Zadnjič posodobil Torek, 12 December 2017 18:35
 
40. tradicionalni mednarodni S.K.I.F. karate turnir - pokal »Ruše 2017« PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 22 Februar 2017 12:08

V soboto, 11.2.2016, se je izbrana vrsta SZTK udeležila 40. tradicionalnega mednarodnega karate pokalnega turnirja »Ruše 2017«, ki je potekal pod okriljem karate zveze SKIF Slovenija v Športni dvorani Ruše-Športni park. Turnir je eden najstarejših karate turnirjev v Sloveniji in je organiziran v spomin na 72-obletnico padlemu legendarnemu Pohorskemu bataljonu med NOB in krajevnemu prazniku Ruš.
Mednarodnega turnirja se je udeležilo preko 300 tekmovalcev in tekmovalk iz 17 ekip (klubi, zveze), ki so prihajali iz 5 držav (Slovenija, Srbija, Madžarska, Italija in Romunija). Na tekmovanju je kot gostujoči sodnik sodil tudi naš trener Toni Povše. Izbrana vrsta SZTK je dosegla skupno 3. mesto.
V izbrani vrsti SZTK so nastopili tudi tekmovalci iz kluba KK KENSEI: Matic Šifrer, Gian Povše, Nina Požun, Rok Požun in Tristan Zore. V veliki konkurenci sta odlično 1. mesto v kategoriji kata posamezno dosegla Matic Šifrer in Tristan Zore.
Vsem tekmovalcem čestitamo za dosežene rezultate.
KK Kensei
Zadnjič posodobil Sreda, 22 Februar 2017 12:12
 
32. Evropsko prvenstvo v tradicionalnem karateju – občina Litija ima dva evropska podprvaka!! PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 22 December 2016 08:57

Na 32. Evropskem prvenstvu v tradicionalnem karateju, ki je potekalo od 23. do 26. novembra v Kranjski gori, je slovenska izbrana vrsta dosegla odlične uvrstitve. Skupno je reprezentanca SZTK dosegla 4 zlate, 10 srebrnih in 13 bronastih medalj, kar jih je povzpelo na odlično skupno 4 mesto med 14 državami.

Iz našega kluba je na Evropskem prvenstvu sodelovalo kar nekaj članov:
- za Slovensko reprezentanco sta tekmovala Gian Povše in Toni Povše. Gian je v kadetski skupini dosegel odlična mesta, bil je evropski podprvak (2. mesto) v disciplini Fu-Ku Go, v kati posamezno dosegel 3. mesto in Ko Go kumite tudi 3. mesto. Prav tako je Toni dosegel odlično uvrstitev, postal je evropski podprvak (2. mesto) v katah posamezno. Iskrene čestitke, obema!
- poleg tekmovalcev pa smo na EP iz našega kluba imeli tudi sodnika Gorazda Praprotnika, pri organizaciji pa so pomagali še: Rok Požun, Nina Požun, in Pia Utenkar.

Po končanem Evropskem prvenstvu, ki je potekal v športnem duhu in odličnih tekmovalcih, je v nedeljo 27. novembra sledilo še odprto pokalno prvenstvo SZTK v Kranjski gori, ki je potekalo pod sodniškim vodstvom našega trenerja Gorazda Praprotnika. Na prvenstvu je sodelovalo več različnih karate zvez iz Slovenije in drugih držav (Slovenija – JKA, SZTK, SKIF, Bosna in Hercegovina, Italija, Velika Britanija, Srbija, Makedonija ...). Tako je nastopilo čez 370 tekmovalcev, v 65 različnih kategorijah, iz 20 klubov. Med tekmovalci so nastopili tudi naši člani kluba, ki so dosegli uvrstitve:
- Povše Gian, 3. mesto v kati posamezno,
- Šifrer Matic, 2. mesto v Jiyu ippon kumite,
- Jusič Anis, Juvan Aljaž, Šket Mark, 2. mesto v kati ekipno,
- Povše Gian se je pri kati ekipno priključil še dvema tekmovalcema iz karate kluba Kimon in dosegli so 2. mesto.

Iz našega kluba pa so tekmovali tudi Alibeg-Šešok Lan, Zidar Tjaž, Šifrer Matic, Juvan Mitja, Balta Lea, Žirovnik Zala, Juvan Aljaž, Jusič Anis ,Šket Mark, Zore Boštjan in Zore Tristan v kati posamezno, v borbi pa še Zidar Tjaž (Kihon ippon kumite), Zore Tristan (Jiyu ippon kumite), in Povše Gian (Ko-go kumite). Večino tekmovalcev je nastopilo prvič, in žal zaradi premočne konkurence niso prišli do medalj. Vsem tekmovalcem pa čestitamo!

KK Kensei
Zadnjič posodobil Četrtek, 22 December 2016 09:03
 
10. mednarodni S.K.I.F. karate turnir - pokal »Domžale 2016« PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 09 November 2016 14:20

Karate klub Kensei se je dne 16.10.2016 udeležil 10. mednarodne pokalne tekme KARATE-DO v Domžalah, ki jo je s pomočjo zveze SKIF Slovenija organiziral domači karate klub Shotokan Domžale. Na tej mednarodni tekmi so sodelovali tekmovalci iz Italije, Belgije, Romunije, Madžarske in Slovenije. Tekma je potekala v tekmovalnem duhu pod vodstvom Shuseki Shihan Manabu Murakami-ja 8. Dan.
Vsi naši tekmovalci so se odlično odrezali, vendar je bila mednarodna konkurenca zelo močna in si je medaljo prislužil le Matic Šifrer; 2. mesto v kati posamezno.
Čestitke vsem tekmovalcem ter hvala SKIF zvezi Slovenija za povabilo na tekmo, oss!!
KK Kensei
Zadnjič posodobil Sreda, 09 November 2016 14:27
 
« ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL