Karate klub Kensei

Glavni menu

Število obiskov

Števec pogledov vsebine : 107073

Designed by:
Sporočilo
  • Direktiva EU o zasebnosti

    Ta spletna stran uporablja pikotke za avtenkcijo, navigacijo in ostale funkcije. Z uporabo nae spletne strani, se strinjate z uporabo pikotkov na vaem raunalniku.

    Ogled dokumentov EU direktive o zasebnosti

The News
5. Mednarodni Pokal mesta Tolmin 2014 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 08 Maj 2014 08:50

V soboto, 29.3.2014, je v telovadnici ŠC Tolmin potekal že peti mednarodni karate turnir »Pokal Tolmin«. Tudi tokrat je tekmovanje uspešno in brezhibno organiziral karate klub Goryu v sodelovanju s Slovensko Zvezo Tradicionalnega Karateja. Skoraj 300 tekmovalcev iz Italije, Češke, BiH, Hrvaške in Slovenije se je pomerilo v katah, karate bojih in disciplini en-bu. Tekmovanja so se udeležili tudi člani KK Kensei, ki so prejeli kopico medalj in so se tako v skupnem seštevku zavihteli na 5. mesto izmed 16 klubov ali zvez. Na povabilo organizatorjev turnirja je iz našega kluba zastopal sodniške vrste Gorazd Praprotnik kot vrhovni sodnik.


Vse čestitke tekmovalcem KK Kensei, seveda pa tudi klubu Goryu, ki je zopet organiziral kakovosten turnir.

Podrobnosti o rezultatih si lahko ogledate v uradnih rezultatih.

Rezultati:

1. mesto

Tristan Zore (kata posamezno, malčki D)

Katja Markovič (jiyu ippon borba, članice B)

Katja Markovič, Lovro Mandelj, Boštjan Zore (kata ekipno, člani C)

2. mesto

Gian Povše (kata posamezno, starejši dečki B)

Žiga Jerič (kata posamezno, starejši dečki D)

Katja Markovič (kata posamezno, članice C)

Matic Šifrer, Maks Krafogelj, Tristan Zore (kata ekipno, mlajši dečki C)

Nina Požun, Pia Utenkar, Leja Rebolj (kata ekipno, mlajše deklice D)

3. mesto

Barbara Hauptman (kata posamezno, starejše deklice C)

Barbara Hauptman (kihon ippon borba, starejše deklice C)

Nina Bajrić (Ko-Go borba, starejše deklice A)

Zarja Mandelj (Ko-Go borba, starejše deklice A)

Tamara Povše Dietiker (kata posamezno, članice B)

Tamara Povše Dietiker (jiyu ippon borba, članice B)

Boštjan Zore (kata posamezno, člani D)

Boštjan Zore (kihon ippon borba, člani C)

Lovro Mandelj (kihon ippon borba, člani C)

Toni Povše (kata posamezno, člani B)

Toni Povše (jiyu ippon borba, člani B)

4.mesto

Matic Šifrer (kata posamezno, mlajši dečki C)

5.mesto

Gian Povše (jiyu ippon borba, starejši dečki B)

Lovro Mandelj (kata posamezno, člani C)


KK Kensei

 

Zadnjič posodobil Četrtek, 08 Maj 2014 09:03
 
37. tradicionalni mednarodni S.K.I.F. karate turnir - pokal Ruše 2014 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sobota, 05 April 2014 19:07

V februarju je izbrana vrsta tekmovalcev Slovenske zveze tradicionalnega karateja (SZTK) že drugo leto sodelovala na tradicionalnem mednarodnem S.K.I.F. karate turnirju - pokal Ruše 2014, ki je potekal v Športni dvorani Ruše-Športni park. Tudi tokrat je bila tekma je posvečena spominu na 71-obletnico padlega legendarnega Pohorskega bataljona in krajevnemu prazniku občine Ruše. Tekmovalo je preko 400 tekmovalcev in tekmovalk iz SLO, Belgije, Italije, Madžarske, Romunije in Srbije.

Tekmovalci SZTK, med njimi tudi člani kluba Kensei, so si priborili preko 20 medalj in s tem zasedli skupno drugo mesto za ekipo iz Romunije, ki si je zmago prislužila predvsem na osnovi izjemnih dosežkov v borbah. Barve kluba Kensei so zastopali tekmovalci: Tristan Zore, Matic Šifrer, Gian Povše, Zarja Mandelj in Toni Povše. Skoraj vsi so kljub hudi konkurenci prejeli visoka odličja. Tudi tokat je kot gost na tej tekmi sodil naš član Gorazd Praprotnik.

Rezultati članov Kensei:

Tristan Zore, 1. mesto kata malčki

Toni Povše, 1. mesto kata veterani

Gian Povše, 2. mesto kata starejši dečki in 2. mesto kata mladinci

Zarja Mandelj, 4. mesto kata mladinke

KK Kensei

 

Zadnjič posodobil Torek, 15 April 2014 11:53
 
Medobčinsko prvenstvo v tradicionalnem karateju, Tolmin PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sobota, 22 Februar 2014 20:53

V Tolminu se je 1. februarja je v organizaciji domačega kluba Goryu odvijalo medobčinsko prvenstvo v tradicionalnem karateju, katerega cilj ni bilo samo tekmovanje, ampak je bilo namenjeno predvsem druženju članov prijateljskih klubov in spoznavanju tekmovalnih pravil. Zato je bila tekma namenjena predvsem začetnikom, ki so začeli spoznavati karate šele v tem ali prejšnjem šolskem letu.

Tekme se je udeležil tudi naš najmlajši tekmovalec Tristan Zore, ki je s svojim znanjem in izvedbo kate navdušil sodnike ter tako zasedel prvo mesto med malčki začetniki. Pridobljene izkušnje in trdo delo lahko našega najmlajšega tekmovalca pripelje do velikih uspehov tudi na letošnjih in prihodnjih mednarodnih tekmah.

Vse čestitke Tristanu..

KK Kensei

 
31st European Traditional Karate Championship 2013, Praga PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 05 Februar 2014 19:54

V glavnem češkem mestu Pragi se je se od 5. do 8. decembra odvijalo 31. evropsko prvenstvo v tradicionalnem karateju. Tekmovanja se je udeležilo 185 najboljših karateistov iz 16 evropskih držav v petih disciplinah (kata, kata ekipno, Jyu borba, Ko-Go borba, En-Bu borba). Tekmovanja se je udeležila tudi slovenska ekipa pod vodstvom našega klubskega trenerja Gorazda Praprotnika. Poleg njega sta reprezentančne vrste SZTK zastopala tudi dva člana našega kluba KK Kensei – Matic Logar in Matic Mandelj.


Pred vsakim evropskim ali svetovnim prvenstvom se izvede dvodnevni sodniški seminar, ki obsega priprave in standardizacijo sodnikov za čimbolj kakovostno izvedbo tekmovanja. Sodniškega seminarja se je udeležil naš trener Gorazd, posebnih dvodnevnih priprav in treninga pa so se udeležili tudi ostali reprezentanti SZTK. Po dvodnevnih pripravah so se v soboto odvijali kvalifikacijski nastopi, v nedeljo pa finalni nastopi. Kljub veliki želji, prizadevanju in odličnih nastopih, se nihče od slovenskih tekmovalcev ni uspel prebiti v finalne nastope in s tem poseči po medaljah. Vseeno je nastop na evropskem prvenstvu pustil močan vtis na reprezentantih, ki so si pridobili izjemne izkušnje, za Matica Mandlja pa je to bila prva udeležba na tako velikem tekmovanju sploh, in zato še toliko bolj dragocena. Tudi naš trener Gorazd Praprotnik je prvič nastopil kot mednarodni sodnik na tekmovanju tako visokega ranga in si s tem pridobil nove izkušnje in dodatna sodniška znanja.


Vse čestitke tekmovalcem, pa tudi češkim kolegom za trud, ki so ga vložili v vrhunsko organizacijo tekmovanja.

Slike tekmovanja si lahko ogledate v galeriji.


KK Kensei

Zadnjič posodobil Sreda, 05 Februar 2014 20:03
 
6° evropsko srečanje otrok: Ferrara – Italija PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 07 Januar 2014 13:57

V soboto, 16. novembra 2013 je v mestu Ferrara (Italija) potekalo 6. evropsko srečanje otrok, ki so se pomerili v izvajanju kat tradicionalnega karateja. Prestižnega tekmovanja se je udeležila tudi 27-članska reprezentanca otrok Slovenske zveze tradicionalnega karateja (SZTK), v katero so bili iz kluba KK Kensei izbrani Gian Povše, Zarja Mandelj in Matic Mandelj. Izbor kandidatov za otroško reprezentanco je potekal na osnovi doseženih tekmovalnih rezultatov (leto 2012-13), ocene sposobnosti kandidatov in udeležbe na treningih SZTK.

Dogodek 6° MEETING EUROPEO RAGAZZI je organizirala Fikta (Federation of traditional karate), sodelovalo pa je 800 otrok v starosti 10 do 16 let iz različnih evropskih držav .Tekmovanja so potekala v disciplinah kata posamezno in kata ekipno.

Sodili so tudi štirje slovenski sodniki.V hudi konkurenci je slovenska reprezentanca s številnimi medaljami dokazala,da sodi v sam evropski vrh.Tekmovalca iz našega kluba Zarja Mandelj in Matic Mandelj sta v eliminacijah pokazala odlično pripravljenost,žaljima je za finalne nastope zmanjkalo tudi nekaj športne sreče.Prvi nastop v Ferrari pa je z izrednim uspehom,dvakratnim prebojem na stopničke in dvema bronastima medaljama končal Gian Povše.V konkurenci petdesetih karatek je osvojil 3.mesto kata posamezno in 3.mesto kata ekipno.

Tekmovalcem iskrene čestitke za prepričljive nastope.

KK Kensei

Zadnjič posodobil Torek, 07 Januar 2014 14:00
 
« ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL