Karate klub Kensei

Glavni menu

Število obiskov

Števec pogledov vsebine : 107068

Designed by:
Sporočilo
  • Direktiva EU o zasebnosti

    Ta spletna stran uporablja pikotke za avtenkcijo, navigacijo in ostale funkcije. Z uporabo nae spletne strani, se strinjate z uporabo pikotkov na vaem raunalniku.

    Ogled dokumentov EU direktive o zasebnosti

The News
Mednarodni turnir SZTK Ilirska Bistrica 2013 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 06 Januar 2014 13:24

V nedeljo, 1. decembra, se je v soorganizaciji z domačim klubom KK Oldersi v športni dvorani Osnovne šole v Ilirski Bistrici uspešno odvil odprti mednarodni pokalni turnir SZTK. Mednarodnega turnirja, ki je bil odprtega tipa, se je udeležilo preko 300 tekmovalcev iz 24 klubov ter zvez iz Nemčije, Italije in Slovenije. Vrhunec turnirja je bil tudi troboj reprezentanc karate zvez S.K.I.F. (Slovenija), FIKTA FVG (Italija) in SZTK (Slovenija), na katerem je prepričljivo zmagala reprezentanca SZTK.

Kljub temu, da so sodelovali karate klubi iz različnih zvez, je tekmovanje je potekalo gladko, v prijetnem in tudi svečanem vzdušju, saj je organizator tekme, karate klub Oldersi, praznoval 10. obletnico ustanovitve. Dolgoletne izkušnje in predanost članov njihovega kluba je pripomogla k uspešni in brezhibni organizaciji celotnega turnirja.

Mednarodnega turnirja so se udeležili tudi tekmovalci našega kluba, ki so zopet izvedli odlične nastope in s tem dosegli izjemne rezultate ter tako v skupni razvrstitvi izmer 24 klubov in zvez postavili KK Kensei na odlično 5. mesto. Žal našemu klubu tokrat sreča ni bila najbolj naklonjena, saj je veliko število naših tekmovalcev zasedlo nehvaležno 4. mesto. Prvič pa so nastopili tudi tekmovalci iz sekcije Gabrovka, ki so dobili dragocene izkušnje in povsem nove občutke nastopanja pred množico ljudi.

Tudi tokrat je bil vrhovni sodnik turnirja naš trener Gorazd Praprotnik, pri sojenju na tekmi pa se mu je pridružil tudi klubski trener Jan Marko.

Vsem tekmovalcem čestitamo za dosežene rezultate!

Slike tekmovanja si lahko ogledate v galeriji.
Rezultati:
1. mesto
Katja Markovič (jiyu ippon borba, člani/članice C),
Toni Povše (kata, člani/članice B),

2. mesto
Matic Mandelj (borba, kadet A)
Nika Praprotnik (jiyu ippon borba, mlajše deklice B)
Katja Markovič (kata posamezno, članice C)
Lovro Mandelj (jiyu ippon borba, člani/članice C)

3. mesto
Matic Mandelj (Fu-Ko Go borba/kata, kadet A)
Gian Povše (jiyu ippon borba, mlajši dečki A)
Nina Bajrić (Ko-Go borba, starejše deklice A)


4.mesto
Matic Mandelj (kata posamezno, kadet A)
Tristan Zore (kata posamezno, malčki D)
Gian Povše (kata posamezno, mlajši dečki B)
Lovro Mandelj (kata, člani C)
Matic Šifrer, Maks Krafogelj, Tristan Zore (kata ekipno, mlajši dečki B)
Nika Praprotnik, Gian Povše , Neža Stopar Koprivnikar (kata ekipno, mlajši dečki/deklice B)
Nina Požun, Pia Utenkar, Petra Mejač (kata ekipno, mlajše deklice C)

5.mesto
Zarja Mandelj (Ko-Go borba, starejše deklice A)
Maks Krafogelj (kata posamezno, mlajši dečki C)
Neža Stopar Koprivnikar (kata, starejše deklice B)
Neža Stopar Koprivnikar (jiyu ippon borba, starejše deklice B)
Matic Šifrer (kata posamezno, mlajši dečki C)
Maks Krafogelj (kihon ippon borba, mlajši dečki C)
Matic Šifrer (kihon ippon borba, mlajši dečki C)


KK Kensei

Zadnjič posodobil Ponedeljek, 06 Januar 2014 13:35
 
6. MEDNARODNI TURNIR – VISOKO 2013 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 08 Oktober 2013 14:08

V soboto, 5. oktobra 2013 se je v Visokem (BiH) odvijalo mednarodno odprto prvenstvo "Visoko 2013" v tradicionalnem karateju. Poleg reprezentance BiH, izbrane otroške vrste in reprezentance SLO SZTK ter Italije, se je tekmovanja udeležilo še šestnajst klubov iz BiH in Srbije. Tako je sodelovalo preko 300 tekmovalcev, ki so v različnih disciplinah prikazali vrhunski nivo tradicionalnega karateja. Pokal Visoko 2013 si je zasluženo pridobila reprezentanca SLO, katere tekmovalci so v različnih disciplinah in starostnih kategorijah dobili kar 72 medalj. Tekmovanja so se udeležili tudi štirje slovenski sodniki pod vodstvom našega trenerja Gorazda Praprotnika.

Na tem tekmovanju je v okviru izbrane otroške vrste in reprezentance SZTK nastopilo 6 članov KK Kensei. Najuspešnejši je bil Matic Mandelj, ki si je prislužil kar 5 medalj (2. mesto borba KoGo team:kadeti,1. mesto borba KoGo team:juniorji, 3. mesto borba KoGo posamezno, 3. mesto FukoGo (kombinacija borbe in kat), 1. mesto EnBu dvojica). Matic Logar je dosegel 2. mesto Kata senjorji posamezno in 1. mesto EnBu skupaj z Maticem Mandljem. 1. mesto je tudi dosegla Nika Praprotnik v kategoriji borbe Juji Ippon Kumite. Gian Povše pa je v kategoriji Kata dosegel odlično 2. mesto. Nika in Gian sta v svojih nastopih dosegla izjemna uspeha, saj sta si medalje priborila v združenih kategorijah, kjer so nastopili tudi veliko starejši tekmovalci z veliko višjimi pasovi. Uspešne nastope sta izvedla tudi Zarja Mandelj in Matic Šifrer.

Slike tekmovanja si lahko ogledate v galeriji.

Čestitke vsem tekmovalcem.

KK Kensei

Zadnjič posodobil Četrtek, 10 Oktober 2013 09:53
 
Obvestilo - treningi v leti 2013/2014 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Nedelja, 01 September 2013 11:01

V šolskem letu 2013/2014 se bodo treningi odvijali v veliki telovadnici OŠ Gradec od 17.00 do 18.00 za začetnike in vse ostale, od 18.00 do 19.00 pa za višje pasove in tekmovalce (tako kot lansko leto).

Pričetek treningov in vpisa je v četrtek 5.9.2013 ob 17.00.

 

KK Kensei

 
7. GASSHUKU PINETA 2013 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 08 Avgust 2013 09:02

Tudi letos poleti je od 29. junija do 6. julija 2013 potekal 7. poletni kamp tradicionalnega karateja v naselju Kastania pri Novigradu, bolje poznani po imenu Pineta. Poletna šola »GASSHUKU PINETA« že kar tradicionalno poteka v soorganizaciji karate kluba Huda Mravljica (Jesenice), karate kluba Goryu (Tolmin) in karate kluba Kensei (Litija), to leto pa se jim je prvič pridružil tudi klub Mi-Ki iz Jesenic. Takšno uspešno sodelovanje med klubi iz različnih koncev Slovenije je tudi tokrat obogatilo poletno šolo z raznoterimi idejami in skupnimi prizadevanji za prijetno in aktivno preživljanje poletja. Vsakoletno tesno sodelovanje trenerjev omogoča šoli pester program strokovnih karate vsebin, predvsem pa nudi slušateljem spoznavanje karate vsebin tudi iz malo drugčnih zornih kotov, ki jih skozi vse leto nudijo trenerji njihovih klubov. Poletne šole se je letos udeležilo kar 70 staršev in otrok.

Kot običajno so tudi tokrat potekali treningi v jutranjih in večernih urah, kjer so se vadiile tehnike Kihona (karate tehnika, položaji in gibanje), Kat (Heian Godan, Kanku Dai in Kitei z ustreznimi bunkai izvedbami) in Kumiteja (borba). Popoldan pa so se vrstile razne delavnice, športne in zabavne igre. V večernih urah pa so otroci uživali v risankah kina pod zvezdami, starejši člani pa so preživljali trenutke v družbi vrstnikov. Prav tako ni manjkal družabni večer s piknikom ob romantičnem sončnem zahodu tik ob morju, ki se je nadaljeval z že tradicionalno prireditvijo Pineta ima talent, končal pa s sproščenim plesom v „Disku ob morju“. naši karateisti pa so se pomerili tudi na olimpiadi zabavnih iger. Kot prvič pa je bil letos uprizorjen tudi norčavi Harlem Shake, ki je imel vrsto gorečih privržencev (na sliki). Več utrinkov si lahko ogledate v naši galeriji.

Obilica zabave, treninga in veliko prijateljstva - Gasshuku Pineta je vedno zakon! Se vidimo prihodnje leto!

KK Kensei

P.S. Bi tudi vi radi spoznali karate in aktivno preživljali prosti čas v prijetni družbi? Postanite naš član in se nam pridružite na treningih, ki bodo tudi v letošnjem šolskem letu 2013/2014 potekali v veliki telovadnici OŠ Gradec ob ponedeljkih in četrtkih ob 17.00. Vabljeni!

Zadnjič posodobil Četrtek, 08 Avgust 2013 09:13
 
23. Mednarodni Pokal Zgonik 2013 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Nedelja, 07 Julij 2013 18:48

V nedeljo, 02. 06. 2013 je v sosednji Italiji v Zgoniku (Sgonico) potekal tradicionalni KARATE POKAL ZGONIK 2013, ki ga je tudi letos organiziral karate klub Shinkai iz Zgonika v sodelovanju z deželnim oddelkom italijanske federacije tradicionalnega karateja - FIKTA in Slovensko zvezo tradicionalnega karateja – SZTK. Močno mednarodno tekmovanje v katah (obveznih likih) in v kumiteju (borbi), karate klub Shinkai organizira že triindvajseto leto v sklopu 49. vaške Razstave vin. Tekmovanja se je udeležilo preko 200 tekmovalcev iz Furlanije – Julijske krajine in Slovenije, saj je poleg 5 karate klubov iz Italije, na tekmovanju sodelovalo kar 9 klubov iz Slovenije. Že tradicionalno pa je pri izvedbi pokalne tekme sodelovalo tudi osem sodnikov iz Slovenske zveze tradicionalnega karateja pod vodstvom sodnika iz našega kluba Gorazda Praprotnika.

Tekme udeležili se je udeležilo pet tekmovalcev iz KK Kensei, ki pa so vsi dosegli odlične rezultate, tako da se naš klub uvrstil na skupno 8. mesto kljub mahnemu številu tekmovalcev. Tekmovanje je bilo organizirano tako, da so tekmovalci izbirali med nastopi v borbah ali katah. Vsi tekmovalci KK Kensei so dosegli odlične rezultate, saj so prav vsi uvrstili med najboljše tekmovalce in tako za svoje nastope prejeli medalje. Toni Povše je v kategoriji kata moški člani B dosegel 1.mesto, prav tako pa je tudi Katja Markovič v kata ženski članski kategoriji B dosegla 1.mesto. V mešanih članskih borbah B je Lovro Mandelj dosegel 1. mesto, Tamara Povše Dietiker pa v isti kategoriji 2. mesto. Gian Povše je nastopil v kategoriji kata mlajši dečki B in dosegel 3.mesto.

Vsem tekmovalcem čestitke.

KK Kensei

 
« ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL