Karate klub Kensei

Glavni menu

Število obiskov

Števec pogledov vsebine : 151281

Designed by:
Sporočilo
  • Direktiva EU o zasebnosti

    Ta spletna stran uporablja pikotke za avtenkcijo, navigacijo in ostale funkcije. Z uporabo nae spletne strani, se strinjate z uporabo pikotkov na vaem raunalniku.

    Ogled dokumentov EU direktive o zasebnosti

The News
Medobčinsko prvenstvo v tradicionalnem karateju, Tolmin PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sobota, 22 Februar 2014 20:53

V Tolminu se je 1. februarja je v organizaciji domačega kluba Goryu odvijalo medobčinsko prvenstvo v tradicionalnem karateju, katerega cilj ni bilo samo tekmovanje, ampak je bilo namenjeno predvsem druženju članov prijateljskih klubov in spoznavanju tekmovalnih pravil. Zato je bila tekma namenjena predvsem začetnikom, ki so začeli spoznavati karate šele v tem ali prejšnjem šolskem letu.

Tekme se je udeležil tudi naš najmlajši tekmovalec Tristan Zore, ki je s svojim znanjem in izvedbo kate navdušil sodnike ter tako zasedel prvo mesto med malčki začetniki. Pridobljene izkušnje in trdo delo lahko našega najmlajšega tekmovalca pripelje do velikih uspehov tudi na letošnjih in prihodnjih mednarodnih tekmah.

Vse čestitke Tristanu..

KK Kensei

 
31st European Traditional Karate Championship 2013, Praga PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 05 Februar 2014 19:54

V glavnem češkem mestu Pragi se je se od 5. do 8. decembra odvijalo 31. evropsko prvenstvo v tradicionalnem karateju. Tekmovanja se je udeležilo 185 najboljših karateistov iz 16 evropskih držav v petih disciplinah (kata, kata ekipno, Jyu borba, Ko-Go borba, En-Bu borba). Tekmovanja se je udeležila tudi slovenska ekipa pod vodstvom našega klubskega trenerja Gorazda Praprotnika. Poleg njega sta reprezentančne vrste SZTK zastopala tudi dva člana našega kluba KK Kensei – Matic Logar in Matic Mandelj.


Pred vsakim evropskim ali svetovnim prvenstvom se izvede dvodnevni sodniški seminar, ki obsega priprave in standardizacijo sodnikov za čimbolj kakovostno izvedbo tekmovanja. Sodniškega seminarja se je udeležil naš trener Gorazd, posebnih dvodnevnih priprav in treninga pa so se udeležili tudi ostali reprezentanti SZTK. Po dvodnevnih pripravah so se v soboto odvijali kvalifikacijski nastopi, v nedeljo pa finalni nastopi. Kljub veliki želji, prizadevanju in odličnih nastopih, se nihče od slovenskih tekmovalcev ni uspel prebiti v finalne nastope in s tem poseči po medaljah. Vseeno je nastop na evropskem prvenstvu pustil močan vtis na reprezentantih, ki so si pridobili izjemne izkušnje, za Matica Mandlja pa je to bila prva udeležba na tako velikem tekmovanju sploh, in zato še toliko bolj dragocena. Tudi naš trener Gorazd Praprotnik je prvič nastopil kot mednarodni sodnik na tekmovanju tako visokega ranga in si s tem pridobil nove izkušnje in dodatna sodniška znanja.


Vse čestitke tekmovalcem, pa tudi češkim kolegom za trud, ki so ga vložili v vrhunsko organizacijo tekmovanja.

Slike tekmovanja si lahko ogledate v galeriji.


KK Kensei

Zadnjič posodobil Sreda, 05 Februar 2014 20:03
 
6° evropsko srečanje otrok: Ferrara – Italija PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 07 Januar 2014 13:57

V soboto, 16. novembra 2013 je v mestu Ferrara (Italija) potekalo 6. evropsko srečanje otrok, ki so se pomerili v izvajanju kat tradicionalnega karateja. Prestižnega tekmovanja se je udeležila tudi 27-članska reprezentanca otrok Slovenske zveze tradicionalnega karateja (SZTK), v katero so bili iz kluba KK Kensei izbrani Gian Povše, Zarja Mandelj in Matic Mandelj. Izbor kandidatov za otroško reprezentanco je potekal na osnovi doseženih tekmovalnih rezultatov (leto 2012-13), ocene sposobnosti kandidatov in udeležbe na treningih SZTK.

Dogodek 6° MEETING EUROPEO RAGAZZI je organizirala Fikta (Federation of traditional karate), sodelovalo pa je 800 otrok v starosti 10 do 16 let iz različnih evropskih držav .Tekmovanja so potekala v disciplinah kata posamezno in kata ekipno.

Sodili so tudi štirje slovenski sodniki.V hudi konkurenci je slovenska reprezentanca s številnimi medaljami dokazala,da sodi v sam evropski vrh.Tekmovalca iz našega kluba Zarja Mandelj in Matic Mandelj sta v eliminacijah pokazala odlično pripravljenost,žaljima je za finalne nastope zmanjkalo tudi nekaj športne sreče.Prvi nastop v Ferrari pa je z izrednim uspehom,dvakratnim prebojem na stopničke in dvema bronastima medaljama končal Gian Povše.V konkurenci petdesetih karatek je osvojil 3.mesto kata posamezno in 3.mesto kata ekipno.

Tekmovalcem iskrene čestitke za prepričljive nastope.

KK Kensei

Zadnjič posodobil Torek, 07 Januar 2014 14:00
 
Mednarodni turnir SZTK Ilirska Bistrica 2013 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 06 Januar 2014 13:24

V nedeljo, 1. decembra, se je v soorganizaciji z domačim klubom KK Oldersi v športni dvorani Osnovne šole v Ilirski Bistrici uspešno odvil odprti mednarodni pokalni turnir SZTK. Mednarodnega turnirja, ki je bil odprtega tipa, se je udeležilo preko 300 tekmovalcev iz 24 klubov ter zvez iz Nemčije, Italije in Slovenije. Vrhunec turnirja je bil tudi troboj reprezentanc karate zvez S.K.I.F. (Slovenija), FIKTA FVG (Italija) in SZTK (Slovenija), na katerem je prepričljivo zmagala reprezentanca SZTK.

Kljub temu, da so sodelovali karate klubi iz različnih zvez, je tekmovanje je potekalo gladko, v prijetnem in tudi svečanem vzdušju, saj je organizator tekme, karate klub Oldersi, praznoval 10. obletnico ustanovitve. Dolgoletne izkušnje in predanost članov njihovega kluba je pripomogla k uspešni in brezhibni organizaciji celotnega turnirja.

Mednarodnega turnirja so se udeležili tudi tekmovalci našega kluba, ki so zopet izvedli odlične nastope in s tem dosegli izjemne rezultate ter tako v skupni razvrstitvi izmer 24 klubov in zvez postavili KK Kensei na odlično 5. mesto. Žal našemu klubu tokrat sreča ni bila najbolj naklonjena, saj je veliko število naših tekmovalcev zasedlo nehvaležno 4. mesto. Prvič pa so nastopili tudi tekmovalci iz sekcije Gabrovka, ki so dobili dragocene izkušnje in povsem nove občutke nastopanja pred množico ljudi.

Tudi tokrat je bil vrhovni sodnik turnirja naš trener Gorazd Praprotnik, pri sojenju na tekmi pa se mu je pridružil tudi klubski trener Jan Marko.

Vsem tekmovalcem čestitamo za dosežene rezultate!

Slike tekmovanja si lahko ogledate v galeriji.
Rezultati:
1. mesto
Katja Markovič (jiyu ippon borba, člani/članice C),
Toni Povše (kata, člani/članice B),

2. mesto
Matic Mandelj (borba, kadet A)
Nika Praprotnik (jiyu ippon borba, mlajše deklice B)
Katja Markovič (kata posamezno, članice C)
Lovro Mandelj (jiyu ippon borba, člani/članice C)

3. mesto
Matic Mandelj (Fu-Ko Go borba/kata, kadet A)
Gian Povše (jiyu ippon borba, mlajši dečki A)
Nina Bajrić (Ko-Go borba, starejše deklice A)


4.mesto
Matic Mandelj (kata posamezno, kadet A)
Tristan Zore (kata posamezno, malčki D)
Gian Povše (kata posamezno, mlajši dečki B)
Lovro Mandelj (kata, člani C)
Matic Šifrer, Maks Krafogelj, Tristan Zore (kata ekipno, mlajši dečki B)
Nika Praprotnik, Gian Povše , Neža Stopar Koprivnikar (kata ekipno, mlajši dečki/deklice B)
Nina Požun, Pia Utenkar, Petra Mejač (kata ekipno, mlajše deklice C)

5.mesto
Zarja Mandelj (Ko-Go borba, starejše deklice A)
Maks Krafogelj (kata posamezno, mlajši dečki C)
Neža Stopar Koprivnikar (kata, starejše deklice B)
Neža Stopar Koprivnikar (jiyu ippon borba, starejše deklice B)
Matic Šifrer (kata posamezno, mlajši dečki C)
Maks Krafogelj (kihon ippon borba, mlajši dečki C)
Matic Šifrer (kihon ippon borba, mlajši dečki C)


KK Kensei

Zadnjič posodobil Ponedeljek, 06 Januar 2014 13:35
 
6. MEDNARODNI TURNIR – VISOKO 2013 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 08 Oktober 2013 14:08

V soboto, 5. oktobra 2013 se je v Visokem (BiH) odvijalo mednarodno odprto prvenstvo "Visoko 2013" v tradicionalnem karateju. Poleg reprezentance BiH, izbrane otroške vrste in reprezentance SLO SZTK ter Italije, se je tekmovanja udeležilo še šestnajst klubov iz BiH in Srbije. Tako je sodelovalo preko 300 tekmovalcev, ki so v različnih disciplinah prikazali vrhunski nivo tradicionalnega karateja. Pokal Visoko 2013 si je zasluženo pridobila reprezentanca SLO, katere tekmovalci so v različnih disciplinah in starostnih kategorijah dobili kar 72 medalj. Tekmovanja so se udeležili tudi štirje slovenski sodniki pod vodstvom našega trenerja Gorazda Praprotnika.

Na tem tekmovanju je v okviru izbrane otroške vrste in reprezentance SZTK nastopilo 6 članov KK Kensei. Najuspešnejši je bil Matic Mandelj, ki si je prislužil kar 5 medalj (2. mesto borba KoGo team:kadeti,1. mesto borba KoGo team:juniorji, 3. mesto borba KoGo posamezno, 3. mesto FukoGo (kombinacija borbe in kat), 1. mesto EnBu dvojica). Matic Logar je dosegel 2. mesto Kata senjorji posamezno in 1. mesto EnBu skupaj z Maticem Mandljem. 1. mesto je tudi dosegla Nika Praprotnik v kategoriji borbe Juji Ippon Kumite. Gian Povše pa je v kategoriji Kata dosegel odlično 2. mesto. Nika in Gian sta v svojih nastopih dosegla izjemna uspeha, saj sta si medalje priborila v združenih kategorijah, kjer so nastopili tudi veliko starejši tekmovalci z veliko višjimi pasovi. Uspešne nastope sta izvedla tudi Zarja Mandelj in Matic Šifrer.

Slike tekmovanja si lahko ogledate v galeriji.

Čestitke vsem tekmovalcem.

KK Kensei

Zadnjič posodobil Četrtek, 10 Oktober 2013 09:53
 
« ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL