Karate klub Kensei

Glavni menu

Število obiskov

Števec pogledov vsebine : 122643

Designed by:
Sporočilo
  • Direktiva EU o zasebnosti

    Ta spletna stran uporablja pikotke za avtenkcijo, navigacijo in ostale funkcije. Z uporabo nae spletne strani, se strinjate z uporabo pikotkov na vaem raunalniku.

    Ogled dokumentov EU direktive o zasebnosti

The News
SREČNO 2014 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 24 December 2012 19:52

Vsem članom in prijateljem KK Kensei želim vesele praznike

in veliko lepih ter zadovoljnih trenutkov v letu 2014.

Poskušajmo prepoznati in ceniti vse tiste drobne trenutke,

ki nam v vsakdanjem življenju popestrijo in polepšajo svet.

Veselimo se uspehov, ki so plod naših prizadevanj in naporov,

hkrati pa se pripravimo na poraze,

ki nas krepijo in povečujejo našo notranjo moč.

Gorazd

 

Zadnjič posodobil Sobota, 21 December 2013 21:18
 
SVETOVNO PRVENSTVO V TRADICIONALNEM KARATEJU - POLJSKA 2012 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Petek, 07 December 2012 12:45

Enajst reprezentantov in pet članov strokovnega vodstva Slovenske zveze tradicionalnega karateja (SZTK) se je udeležilo svetovnega prvenstva v tradicionalnem karateju (16th Traditional Karate ITKF World Championship), ki se je letos odvijal od 2.10.2012 do 8.10.2012 v kraju Lodz na Poljskem. Elitnega tekmovanja na Poljskem sta se udeležila tudi člana kluba Kensei Matic Logar in Gorazd Praprotnik. Matic Logar se je tekmovanja udeležil kot reprezentant SZTK, Gorazd Praprotnik pa kot trener. Na tekmi je nastopilo preko 400 tekmovalcev iz držav celega sveta v petih različnih disciplinah (KATA, KUMITE, KO-GO KUMITE, FUKO-GO, EN-BU). Matic Logar je prikazal odličen nastop v disciplina KATA, vendar se ob hudi konkurenci žal ni uspel uvrstiti v finalni izbor. Kljub vsemu je dosežen rezultat debitanskega nastopa za Matica pomenil velik uspeh, saj je pridobil ogromno tekmovalnih izkušenj, ki jih bo lahko v prihodnosti še velikokrat vnovčil. Nastop na svetovnem prvenstvu je za celotno ekipo SZTK pomenil velik uspeh, saj je prvič v zgodovini zveza SZTK dobila svetovno prvakinjo v katah - Manco Urh. Sanjski uspeh ekipe pa je še začinil Dimitrij Prodić, ki je osvojil bronasto medaljo v KO-GO kumite-ju.

Slike tekmovanja si lahko ogledate v galeriji.

Zadnjič posodobil Petek, 07 December 2012 12:56
 
“International Cup 2012”, Valašské Meziříčí (CZ) PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Petek, 19 Oktober 2012 11:02

Člani otroške, kadetske, juniorske, youth in seniorske reprezentanca SZTK so se v soboto, 15. 9 2012 udeležili mednarodnega turnirja International Traditional Karate Tournament for Children and Adults “International Cup 2012”, organiziranega v češkem mestu Valašské Meziříčí. Poleg tekmovalcev se se tekmovanja udeležili tudi štirje sodniki SZTK (Gorazd Praprotnik, Jernej Čufer, Luka Bajda, Mirko Rogač) in kot častni član sodnik FIKTA FVG Sergio Štoka. Tekma je predvsem služila kot predpriprava za nastop na svetovnem prvenstvu, poleg Slovenije in Češke pa so se tekme udeležili tudi avstriski tekmovalci. Iz kluba Kensei so se tekme udeležili reprezentanti Matic Logar, Nina Bajrić in Zarja Mandelj.

Tekmovalci, sodniki, trenerji in starši so se na dolgo pot podali že v petek dopoldne in tako na kraj tekmovanja prispeli v večernih urah. Prespali so v hotelu, ki je bil blizu telovadnice, v kateri je v soboto potekalo tekmovanje do poznih večernih ur. Nastopi slovenskih tekmovalcev so bili na visokem kvalitetnem nivoju in so si tako prislužili kopico medalj. Visoka motiviranost, skupinski duh in kvalitetni nastopi pa so pustili zelo dober vtis tako na ostale tekmovalce kot na publiko. Velik uspeh tekmovalcev, predvsem pa tako uspešno zastopali slovensko državo. Izjemen rezultat je dosegel tudi član našega kluba Matic Logar, ki je v disciplini Kata dosegel odlično drugo mesto.

Na tekmi se je izkazala usklajenost sojenja med tekmovanjem, čeprav so sodili sodniki iz treh različnih držav brez predhodne standardizacije sojenja, ki se običajno izvede pred vsakim večjim tekmovanjem. Še zlasti je navduševala visoka nepristranskost vseh sodnikov, ki so ves čas poskušali soditi profesionalno in nepristransko vse tekmovalce, ne glede na državo, iz katere so prihajali.

Češkim kolegom pa lahko zlasti čestitamo za trud, ki so ga vložili v organizaciji tekmovanja in topel sprejem slovenskih tekmovalcev in sodnikov.

Slike tekmovanja si lahko ogledate v galeriji.

KK Kensei

Zadnjič posodobil Sobota, 20 Oktober 2012 12:39
 
Pripravljalna tekma v Bosni PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 25 September 2012 07:35

Sedem članov slovenske državne reprezentance tradicionalnega karateja, se je 7. 9. 2012 odpravilo na pripravljalno tekmo v Visoko v Bosno, s spremstvom trenerjev.

Tekmovali smo v KO-GO kumitteju, borbah, katah in FUKOGOju, kjer smo dosegli vidne rezultate. V vseh disciplinah smo dosegli medalje. Sam sem dosegel tretje mesto v katah.

V imenu reprezentantov, bi se rad zahvalil vsem, ki so nam omogočili to tekmovanje, kajti za vse nas je bila to lepa izkušnja in priprava za nadaljnje delo.

Še posebej pa bi se zahvalil našemu selektorju G. Marku Mitroviću, G. Gorazdu Praprotniku, G. Romanu Pavloviču, G. Franju Kafadarju, G. Prodiču, za njegovo gostoljubje ter Senseiu Takashiju.

Matic Logar

Zadnjič posodobil Torek, 25 September 2012 08:00
 
Pripravljalni tabor otroške reprezentance SZTK v Kranjski Gori PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Petek, 14 September 2012 09:21

Med 7. in 9. septembrom je v Kranjski Gori potekal pripravljalni tabor otroške reprezentance Slovenske zveze tradicionalnega karateja (SZTK). Otroška reprezentanca se je pripravljala za pomembno mednarodno tekmo „International Traditional Karate Tournament for Children and Adults - International Cup 2012”, ki se bo odvijala 15.9.2012 v mestu Valašské Meziříčí, Češka. Na pripravljalnem taboru sta sodelovali tudi članici našega kluba Kensei Nina Bajrić in Zarja Mandelj, ki sta se zaradi svojih letošnjih in lanskoletnih uspehov na tekmovanjih uvrstili v Otroško reprezentanco SZTK. Iz našega kluba se je pripravljalnega tabora kot trener udeležil tudi Gorazd Praprotnik in Toni Povše, ki je skrbel za organizacijo tabora.

Čudovito poznopoletno vreme in idilično okolje Kranjske Gore sta še dodatno pripomogla k uspešnim pripravam naših mladih karateistov, ki so v dveh dneh opravili več kot 10 ur intenzivnega treninga, kjer so trenerji lahko preverili pripravljenost in sposobnost vsakega posameznika. Poleg napornih treningov so otroci uživali tudi v medsebojnem druženju in plavanju, med treningi pa jih je obiskal tudi eden izmed najboljših kickboksarjev v Sloveniji in hkrati eden izmed najbolj znanih rapperjev na slovenski glasbeni sceni Denis Porčič – Chorchyp. Ker je Denis tudi mojster karateja (2. DAN), je skupaj z otroci ponovil vse kate, s katerimi bodo nastopili na tekmi. Poleg tega pa je tudi demonstriral razliko med borbami v karateju in WFC-ju, kjer nastopa kot profesionalni borec.

Zdaj lahko za naše mlade tekmovalce le še stiskamo pesti, da bodo na tekmi pokazali vse kar znajo.

Slike tekmovanja si lahko ogledate v galeriji.


KK Kensei

 

 

Zadnjič posodobil Petek, 14 September 2012 09:25
 
« ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL