Karate klub Kensei

Glavni menu

Število obiskov

Števec pogledov vsebine : 153538

Designed by:
Sporočilo
  • Direktiva EU o zasebnosti

    Ta spletna stran uporablja pikotke za avtenkcijo, navigacijo in ostale funkcije. Z uporabo nae spletne strani, se strinjate z uporabo pikotkov na vaem raunalniku.

    Ogled dokumentov EU direktive o zasebnosti

The News
Obvestilo - treningi v leti 2013/2014 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Nedelja, 01 September 2013 11:01

V šolskem letu 2013/2014 se bodo treningi odvijali v veliki telovadnici OŠ Gradec od 17.00 do 18.00 za začetnike in vse ostale, od 18.00 do 19.00 pa za višje pasove in tekmovalce (tako kot lansko leto).

Pričetek treningov in vpisa je v četrtek 5.9.2013 ob 17.00.

 

KK Kensei

 
7. GASSHUKU PINETA 2013 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 08 Avgust 2013 09:02

Tudi letos poleti je od 29. junija do 6. julija 2013 potekal 7. poletni kamp tradicionalnega karateja v naselju Kastania pri Novigradu, bolje poznani po imenu Pineta. Poletna šola »GASSHUKU PINETA« že kar tradicionalno poteka v soorganizaciji karate kluba Huda Mravljica (Jesenice), karate kluba Goryu (Tolmin) in karate kluba Kensei (Litija), to leto pa se jim je prvič pridružil tudi klub Mi-Ki iz Jesenic. Takšno uspešno sodelovanje med klubi iz različnih koncev Slovenije je tudi tokrat obogatilo poletno šolo z raznoterimi idejami in skupnimi prizadevanji za prijetno in aktivno preživljanje poletja. Vsakoletno tesno sodelovanje trenerjev omogoča šoli pester program strokovnih karate vsebin, predvsem pa nudi slušateljem spoznavanje karate vsebin tudi iz malo drugčnih zornih kotov, ki jih skozi vse leto nudijo trenerji njihovih klubov. Poletne šole se je letos udeležilo kar 70 staršev in otrok.

Kot običajno so tudi tokrat potekali treningi v jutranjih in večernih urah, kjer so se vadiile tehnike Kihona (karate tehnika, položaji in gibanje), Kat (Heian Godan, Kanku Dai in Kitei z ustreznimi bunkai izvedbami) in Kumiteja (borba). Popoldan pa so se vrstile razne delavnice, športne in zabavne igre. V večernih urah pa so otroci uživali v risankah kina pod zvezdami, starejši člani pa so preživljali trenutke v družbi vrstnikov. Prav tako ni manjkal družabni večer s piknikom ob romantičnem sončnem zahodu tik ob morju, ki se je nadaljeval z že tradicionalno prireditvijo Pineta ima talent, končal pa s sproščenim plesom v „Disku ob morju“. naši karateisti pa so se pomerili tudi na olimpiadi zabavnih iger. Kot prvič pa je bil letos uprizorjen tudi norčavi Harlem Shake, ki je imel vrsto gorečih privržencev (na sliki). Več utrinkov si lahko ogledate v naši galeriji.

Obilica zabave, treninga in veliko prijateljstva - Gasshuku Pineta je vedno zakon! Se vidimo prihodnje leto!

KK Kensei

P.S. Bi tudi vi radi spoznali karate in aktivno preživljali prosti čas v prijetni družbi? Postanite naš član in se nam pridružite na treningih, ki bodo tudi v letošnjem šolskem letu 2013/2014 potekali v veliki telovadnici OŠ Gradec ob ponedeljkih in četrtkih ob 17.00. Vabljeni!

Zadnjič posodobil Četrtek, 08 Avgust 2013 09:13
 
23. Mednarodni Pokal Zgonik 2013 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Nedelja, 07 Julij 2013 18:48

V nedeljo, 02. 06. 2013 je v sosednji Italiji v Zgoniku (Sgonico) potekal tradicionalni KARATE POKAL ZGONIK 2013, ki ga je tudi letos organiziral karate klub Shinkai iz Zgonika v sodelovanju z deželnim oddelkom italijanske federacije tradicionalnega karateja - FIKTA in Slovensko zvezo tradicionalnega karateja – SZTK. Močno mednarodno tekmovanje v katah (obveznih likih) in v kumiteju (borbi), karate klub Shinkai organizira že triindvajseto leto v sklopu 49. vaške Razstave vin. Tekmovanja se je udeležilo preko 200 tekmovalcev iz Furlanije – Julijske krajine in Slovenije, saj je poleg 5 karate klubov iz Italije, na tekmovanju sodelovalo kar 9 klubov iz Slovenije. Že tradicionalno pa je pri izvedbi pokalne tekme sodelovalo tudi osem sodnikov iz Slovenske zveze tradicionalnega karateja pod vodstvom sodnika iz našega kluba Gorazda Praprotnika.

Tekme udeležili se je udeležilo pet tekmovalcev iz KK Kensei, ki pa so vsi dosegli odlične rezultate, tako da se naš klub uvrstil na skupno 8. mesto kljub mahnemu številu tekmovalcev. Tekmovanje je bilo organizirano tako, da so tekmovalci izbirali med nastopi v borbah ali katah. Vsi tekmovalci KK Kensei so dosegli odlične rezultate, saj so prav vsi uvrstili med najboljše tekmovalce in tako za svoje nastope prejeli medalje. Toni Povše je v kategoriji kata moški člani B dosegel 1.mesto, prav tako pa je tudi Katja Markovič v kata ženski članski kategoriji B dosegla 1.mesto. V mešanih članskih borbah B je Lovro Mandelj dosegel 1. mesto, Tamara Povše Dietiker pa v isti kategoriji 2. mesto. Gian Povše je nastopil v kategoriji kata mlajši dečki B in dosegel 3.mesto.

Vsem tekmovalcem čestitke.

KK Kensei

 
Tudi letos odličen dosežek tekmovalcev KK Kensei na 10. Državnem prvenstvu tradicionalnega karateja – 4 državni prvaki in 6 državnih podprvakov ter 5 bronastih medalj v različnih kategorijah in skupno tretje mesto v klubski razvrstitvi PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 05 Junij 2013 19:49

V nedeljo 13.5.2012 je v Račah na Štajerskem potekalo 10. Državno prvenstvo v tradicionalnem karateju, organizirano s strani DBV TO-TE Rače in Slovenske zveze tradicionalnega karateja (SZTK).

Tekmovanja se je udeležilo preko 150 tekmovalcev klubov SZTK iz vse Slovenije, na odlično organizirani tekmi pa so sodelovali tudi tekmovalci KK Kensei. Tekmovalci našega kluba so zopet izvedli vrhunske nastope in s tem dosegli izjemne rezultate ter tako v skupni razvrstitvi klubov postavili KK Kensei na odličnoi 3. mesto.

Tudi tokrat je bil vrhovni sodnik turnirja naš trener Gorazd Praprotnik, pridružil pa se mu je tudi Matic Logar, ki je kljub napornem nastopu in zmagi v svoji kategoriji tekmovanja, uspešno sodil nastope v otroških kategorijah.

Vsem tekmovalcem čestitamo za dosežene rezultate!

Rezultati:
1. mesto – državni prvaki:
Gian Povše (kihon ippon borba, mlajši dečki C), Matic Logar (kata posamezno, člani A), Katja Markovič (kata posamezno, članice C), Katja Markovič (kihon ippon borba, članice C),

2. mesto – državni podprvaki:
Gian Povše (kata posamezno, mlajši dečki C), Nika Praprotnik (kata posamezno, mlajše deklice C), Toni Povše (kihon ippon borba, člani C), Tamara Povše Dietiker (kata posamezno, članice C), Gian Povše, Matic Šifrer, Maks Krafogelj (kata ekipno, mlajši dečki C), Toni Povše, Tamara Povše Dietiker, Katja Markovič (kata ekipno, starejši člani, članice D)

3. mesto – bronasta medalja:
Matic Šifrer (kata posamezno, mlajši dečki D), Matic Šifrer (kihon ippon borba, mlajši dečki D), Nika Praprotnik (kihon ippon borba, mlajše deklice C), Toni Povše (kata posamezno, člani C), Tamara Povše Dietiker (kihon ippon borba, članice C)

4.mesto
Tristan Zore (kata posamezno, malčki D), Nika Praprotnik, Tim Praprotnik, Žan Kastelic (kata ekipno, starejši dečki, deklice B)

5.mesto
Maks Krafogelj (kata posamezno, mlajši dečki D)

Podrobnosti o rezultatih si lahko ogledate v uradnih rezultatih.

KK Kensei

Zadnjič posodobil Sreda, 05 Junij 2013 19:56
 
4. Mednarodni Pokal mesta Tolmin 2013 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 06 Maj 2013 09:05

V nedeljo 7. aprila 2013 se je v Tolminu odvijal 4. mednarodni karate turnirju odprtega tipa „Pokal mesta Tolmin“. Mednarodnega tekmovanja se je udeležilo kar 310 tekmovalcev iz 22 karate društev Italije, Srbije, Bosne in Hercegovine ter Slovenije. Žal se je iz našega kluba Kensei Litija turnirja udeležilo samo sedem tekmovalcev, saj je zaradi bolezni obležalo več kot polovica aktivnih tekmovalcev. Na povabilo organizatorjev turnirja je iz našega kluba zastopal sodniške vrste Gorazd Praprotnik.

Kljub majhnemu številu tekmovalcev se je KK Kensei v končni razvrstitvi izmed 22 klubov uvrstil na skupno 10. mesto, saj so vsi tekmovalci v hudi mednarodni konkurenci dosegali vrhunske rezultate. Katja Markovič je v kategoriji kata članice dosegla 1. mesto, Tamara Povše Dietiker pa v isti kategoriji 4. mesto. Toni Povše je v kategoriji kata starejši člani dosegel 1. mesto. Matic Logar je v kategoriji kata mladinci dosegel 2. mesto. Nina Bajrić je v kategoriji Ko-Go Kumite (borbe) dosegla 3. mesto in v katah 6. mesto. Gian Povše je za las zgrešil medaljo in se v kategoriji kata mlajši dečki uvrstil na nehvaležno 4. mesto. Tudi Lovro Mandelj v kategoriji kata člani dosegel 4.mesto. Neža Stopar Koprivnikar pa se je v kategoriji kata starejše deklice uvrstila v finalno tekmo, kjer je dosegla 8. mesto, v kategoriji Kihon Ippon Kumite (borba) starejše deklice pa 6. mesto.

Vsem tekmovalcem čestitamo za dosežene rezultate!

KK Kensei

Zadnjič posodobil Ponedeljek, 06 Maj 2013 09:22
 
« ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL