Karate klub Kensei

Glavni menu

Število obiskov

Števec pogledov vsebine : 102577

Designed by:
Sporočilo
  • Direktiva EU o zasebnosti

    Ta spletna stran uporablja pikotke za avtenkcijo, navigacijo in ostale funkcije. Z uporabo nae spletne strani, se strinjate z uporabo pikotkov na vaem raunalniku.

    Ogled dokumentov EU direktive o zasebnosti

The News
6. poletna šola tradicionalnega karateja Gasshuku Pineta 2012 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 02 Avgust 2012 19:49

Tudi v letošnjem letu je od od 30. junija do 7. julija je v turističnem letovišču Pineta (HR) potekala šesta zaporedna poletna šola tradicionalnega karateja v organizaciji klubov KK Kensei iz Litije, KK Goryu iz Tolmina in KK Huda mravljica iz Jesenic. ). Letošnjega poletnega kampa se je udeležilo kar 64 oseb.

V senci borovega gozdička so zjutraj in zvečer klubski trenerji Almin Gorinjac, Gorazd Praprotnik ter Jernej Čufer demonstrirali tehnike Kihona (položaji in premikanje, predstavitev udarnih površin, uporabnost tehnik z odprto roko), Kat (Heian Yondan, Bassai Dai in Jitte z ustreznimi bunkai izvedbami) in Kumiteja (položaj rok v obrambi, zaznavanje napada na različnih čutnih ravneh, pravočasna reakcija z uporabo pravilne razdalje ter aplikacijo bloka in nato hitrega protinapada). Za starše in spremljevalce je bila v času jutranjega treninga organizirana kondicijska vadba, v popoldanskem času so se lahko preizkusili v vadbi fly-boxa.

Kot vsako leto je poleg programa karateja poletna šola tudi vsebovala aktivno preživljanje časa - plavanje, igranju nogometa in odbojke na mivki, balinčkanja, hoja po vrvi in ostale športne igre. Seveda tudi letos ni manjkalo ža kar tradicionalno bojevanje z vodnimi balončki, na novo pa smo izvedli olimpijado zabavnih iger. Poleg te je treba omeniti vsaj še dvoje tradicionalnih dogajanj: vsakodnevni kino pod zvezdami in družabni večer s piknikom ob romantičnem sončnem zahodu tik ob morju in tekmovanju talentov Y-faktor.

Obilica zabave, treninga in veliko prijateljstva - Gasshuku Pineta je zakon! Se vidimo naslednje leto!

KK Kensei

 
Mednarodni Pokal Zgonik 2012 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Petek, 29 Junij 2012 11:17V nedeljo, 27. 05. 2012 je v majhnem zamejskim kraju Repno pri Zgoniku (Sgonico) potekalo mednarodno tekmovanje 22. Pokal Zgonik, ki ga je tudi letos organiziral karate klub Shinkai iz Zgonika v sodelovanju z deželnim oddelkom italijanske federacije tradicionalnega karateja - FIKTA in Slovensko zvezo tradicionalnega karateja - SZTK.

V repenski telovadnici se je zbralo 212 karateistov iz 4 italijanskih in 11 slovenskih karate klubov. Že tradicionalno je pri izvedbi pokalne tekme sodelovalo tudi osem sodnikov iz Slovenske zveze tradicionalnega karateja pod vodstvom sodnika iz našega kluba Gorazda Praprotnika, v tekmovalni komisiji pa je sodeloval tudi naš član Toni Povše. Žal so se tekme udeležili le štirje tekmovalci iz KK Kensei, vsi pa so dosegli odlične rezultate, tako da se naš klub uvrstil na skupno 10.mesto. Tekmovalci so izbirali med nastopi v borbah ali katah.  Tako je Nina Bajrič nastopila v borbah in dosegla 3. mesto, Katja Markovič v katah, kjer je dosegla 1. mesto, prav tako pa je 1. mesto dosegel tudi Gian Povše, ki je nastopil v katah. Tudi tokrat je Matic Šifrer nastopil v najštevilčnejši kategoriji, vendar tokrat ni imel sreče, saj se mu je medalja izmuznila za las.

KK Kensei

 
9. Državno prvenstvo tradicionalnega karateja PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 04 Junij 2012 12:30

Odličen dosežek tekmovalcev KK Kensei na 9. Državnem prvenstvu tradicionalnega karateja – 10 državnih prvakov in 4 državni podprvaki v različnih kategorijah in skupno drugo mesto v klubski razvrstitvi


V nedeljo 13.5.2012 je v Žirovnici na Gorenjskem potekalo 9. Državno prvenstvo v tradicionalnem karateju, organizirano s strani KK Miki in KK Huda mravljica ter Slovenska zveza tradicionalnega karateja (SZTK), ki so tekmovanje pripravili in organizirali na vrhunski ravni.
Tekmovanja se je udeležilo preko 160 tekmovalcev klubov SZTK iz vse Slovenije, na odlično organizirani tekmi pa so sodelovali tudi tekmovalci KK Kensei. Tekmovalci našega kluba so zopet izvedli vrhunske nastope in s tem dosegli izjemne rezultate ter tako v skupni razvrstitvi klubov postavili KK Kensei na sanjsko 2. mesto. Žal se nam je prvo mesto na koncu tekme izmuznilo za nekaj točk, kljub temu, da smo v skupnem seštevku vodili skozi celotno tekmovanje. Dober rezultat skupnega seštevka je potrdil, da lanskoletno prvo mesto v skupni razvrstitvi klubov ni bilo naključno zaradi tekmovanja na domačem terenu, ampak je bilo posledica trdega in vztrajnega dela. Tudi tokrat je bil vrhovni sodnik turnirja naš trener Gorazd Praprotnik, pridružil pa se mu je tudi Matic Logar, ki je kljub napornem nastopu in zmagi v svoji kategoriji tekmovanja, uspešno sodil nastope v otroških kategorijah.

Vsem tekmovalcem čestitamo za dosežene rezultate!

Rezultati:
1. mesto – državni prvaki:
Gian Povše (kata posamezno, mlajši dečki D), Nika Praprotnik (kata posamezno, mlajše deklice D), Tjaša Mele (kata posamezno, starejše deklice C), Nika Praprotnik (kihon ippon borba, starejše deklice C), Matic Logar (kata posamezno, mladinci A), Toni Povše (kata posamezno, člani D), Toni Povše (kihon ippon borba, člani, članice C), Katja Markovič (kata posamezno, članice D), Gian Povše, Matic Šifrer, Nika Praprotnik (kata ekipno, mlajši dečki, deklice D), Toni Povše, Tamara Povše Dietiker, Katja Markovič (kata ekipno, starejši člani, članice D)
2. mesto – državni podprvaki:
Tjaša Mele (kihon ippon borba, starejše deklice C), Tamara Povše Dietiker (kata posamezno, članice D), Tjaša Mele, Neža Stopar, Tim Praprotnik (kata ekipno, starejši dečki, deklice C), Matic Mandelj, Zarja Mandelj, Grega Mele (kata ekipno, starejši dečki, deklice B)
3. mesto:
Gian Povše (kihon ippon borba, mlajši dečki D), Nina Bajrić (kata, mlajše deklice B), Neža Stopar (kata posamezno, starejše deklice C), Neža Stopar (kihon ippon borba, starejše deklice C), Nina Bajrić (jiyu ippon borba, starejše deklice A), Lovro Mandelj (kata posamezno, člani D), Katja Markovič (kihon ippon borba, člani, članice C), Lovro Mandelj (kihon ippon borba, člani, članice C)

Podrobnosti o rezultatih si lahko ogledate v uradnih rezultatih.

Slike tekmovanja si lahko ogledate v galeriji.


KK Kensei

Zadnjič posodobil Petek, 08 Junij 2012 11:11
 
Mednarodni Pokal Grade 2012 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 26 April 2012 12:08

V soboto 14.4.2012 je karate klub Grade ob podpori Slovenske zveze tradicionalnega karateja v Dobrovi organiziral prvi mednarodni pokalni turnir z odprto udeležbo, ki se ga je udeležilo 14 klubov s 190 tekmovalci. Dogodek je bil dobro organiziran, potekal je hitro in v pravem vzdušju. KK Kensei se je s štirinajstimi tekmovalci vključil v skoraj vse kategorije: kate posamezno in ekipno ter kumite. Tudi tokrat sta na povabilo organizatorjev turnirja iz našega kluba zastopala sodniške vrste Jan Marko in Gorazd Praprotnik, ki je bil tudi vrhovni sodnik turnirja. V sodniški vlogi se je prvič preizkusil tudi Matic Logar, ki je kljub napornem nastopu v članski kategoriji tekmovanja uspešno sodil nastope v otroških kategorijah.

Tekmovalci našega kluba so izvedli odlične nastope in dosegli izjemne rezultate ter tako v skupni razvrstitvi klubov postavili KK Kensei na odlično 3. mesto.

Rezultati:

1. mesto:
Matic Šifrer (kata posamezno, malčki D), Gian Povše (kata posamezno, mlajši dečki D), Matic Mandelj, Zarja Mandelj in Grega Mele (kata ekipno, starejši dečki, deklice B)

2. mesto:
Matic Logar (kata posamezno, člani A), Toni Povše (kata posamezno, starejši člani B),
Tjaša Mele (kata posamezno, starejše deklice C), Katja Markovič (kata posamezno, člani, članice B), Toni Povše, Tamara Povše Dietiker in Katja Markovič (kata ekipno, člani, članice D)

3. mesto:
Neža Stopar (kata posamezno, starejše deklice C), Zarja Mandelj (kata posamezno, starejše deklice B), Matic Mandelj (jiyu ippon borba, starejši dečki B), Matic Šifrer, Gian Povše in Nika Praprotnik (kata ekipno, mlajši dečki, deklice D), Lovro Mandelj ((kata posamezno, člani, članice B), Tjaša Mele, Neža Stopar in Lovro Mandelj (kata ekipno, člani, članice D), Tamara Povše Dietiker (kata posamezno, starejši člani B),

Tekmovalcem iskrene čestitke za ves trud, ki so ga vložili v to tekmovanje in tudi staršem za njihovo podporo. Naslednja tekmovalna preizkušnja čaka tekmovanja željne tekmovalce in njihove navijače v Žirovnici, kjer bo trinajstega maja potekalo državno prvenstvo SZTK.

KK Kensei

Slike tekmovanja si lahko ogledate v galeriji.

 

Zadnjič posodobil Četrtek, 26 April 2012 12:32
 
Mednarodni Pokal mesta Tolmin 2012 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Petek, 23 Marec 2012 13:48

V nedeljo 18. marca 2012 se je 11 članov našega kluba Kensei Litija udeležilo 3. mednarodnega turnirja v karateju za Pokal mesta Tolmin. Letošnji celodnevni turnir odprtega tipa je gostil kar 21 klubov iz Slovenije in Italije. Sodelovalo je skoraj 300 tekmovalcev, ki so se pomerili v različnih disciplinah. Na povabilo organizatorjev turnirja sta iz našega kluba zastopala sodniške vrste Jan Marko in Gorazd Praprotnik, ki je bil tako kot že lansko leto vrhovni sodnik turnirja.

Na svojem prvem tekmovanju je Matic Šifrer v številčni skupini kar 45-tih malčkov odlično zastopal klub, zasedel 1. mesto in tako osvojil zlato medaljo. Zlata medalja je šla tudi v roke Matica Logarja, ki je bil nepremagljiv v katah med mladinci ter Tamare Povše Dietiker, ki je nastopila v katah med članicami.
Srebrne medalje so si priborili Matic Šifrer, Nika Praprotnik in Gian Povše v katah ekipno za mlajše deklice in dečke ter Tamara Povše Dietiker, Katja Markovič in Toni Povše v katah ekipno za člane.
Svoj prvi nastop na tekmi je z bronasto medaljo obogatil Lovro Mandelj v katah posamezno za člane med začetniki. Za klub so nastopali še Žan Kastelic, Zarja Mandelj in Matic Mandelj. Za las je medaljo v disciplini kata zgrešil Gian Povše, ki je sprva dosegel 3-4 mesto, nato pa v ponovnem boju v skoraj izenačeni odločitvi sodnikov (3:2) izgubil in se uvrstil na nehvaležno 4. mesto. V disciplini kate članice je 4. mesto dosegla Katja Markovič, ki je tudi debitirala.

Odlični nastopi naših karateistov so klub KK Kensei Litija med postavili na visoko skupno 7. mesto, za kar jim izrekamo športne čestitke.

Vsem tekmovalcem čestitamo za dosežene rezultate!

KK Kensei

 

Slike tekmovanja si lahko ogledate v galeriji.

Zadnjič posodobil Četrtek, 26 April 2012 12:20
 
« ZačetekPrejšnja11121314NaslednjaKonec »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL