Karate klub Kensei

Glavni menu

Število obiskov

Števec pogledov vsebine : 102589

Designed by:
Sporočilo
  • Direktiva EU o zasebnosti

    Ta spletna stran uporablja pikotke za avtenkcijo, navigacijo in ostale funkcije. Z uporabo nae spletne strani, se strinjate z uporabo pikotkov na vaem raunalniku.

    Ogled dokumentov EU direktive o zasebnosti

The News
Prvi skupni trening kandidatov otroške reprezentance PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 27 Februar 2012 14:58

Prvi skupni trening kandidatov otroške reprezentance, ki bo potekal dne 10.03.2012 od 10.00 do 11.30 ure v telovadnici vojašnice FRS, Leskoškova 7, 1000 Ljubljana.

Velja za vse kandidate, ki si stari do 15 let in so nosilci do 1. Kyu.

Trening bo razdeljen v tri sklope:
- Bazični del treninga(osnovna tehnika)
- Kata individualno (primerno starosti in stopnji)
- tekmovalno kategorijo Ko go kumite, Kihon ippon kumite, Ju ippon kumite (primerno starosti in stopnji).

Potek treninga:
1. Ogrevanje (do max. 10 min.);
2. Osnovna tehnika (ročna in nožna - do max. 15 min);
3. Kata (do max. 30 min);
4. Tekmovalna kategorije:
- Ko go kumite,
- Kihon ippon kumite,
- Ju ippon kumite - do max. 30 minut);
5.    Kiai

Zadnjič posodobil Četrtek, 08 Marec 2012 15:18
 
5° MEETING EUROPEO RAGAZZI PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Nedelja, 04 December 2011 21:11

V soboto, 26. novembra 2011 je v mestu Ferrara (Italija) potekalo 5. evropsko srečanje otrok, ki so se pomerili v izvajanju kat tradicionalnega karateja. Prestižnega tekmovanja se je udeležila tudi 27-članska reprezentanca otrok Slovenske zveze tradicionalnega karateja (SZTK), v katero so bili iz kluba KK Kensei izbrani Kaja Praprotnik, Zarja Mandelj in Matic Mandelj. Izbor kandidatov za otroško reprezentanco je potekal na osnovi doseženih tekmovalnih rezultatov (leto 2011), ocene sposobnosti kandidatov in udeležbe na treningih SZTK.
Dogodek 5° MEETING EUROPEO RAGAZZI je organizirala Fikta (Federation of traditional karate), sodelovalo pa je 800 otrok iz Slovenije, Nizozemske, Italije in Švice v starosti od 10 do 16 let. Tekmovanja so potekala v disciplinah kata posamezno in kata ekipno. Tekmovanja so se udeležili štirje slovenski sodniki, med njimi tudi trener našega kluba Gorazd Praprotnik. V izjemno hudi konkurenci je slovenska reprezentanca skupaj osvojila 5 medalj, žal pa tekmovalcem iz našega kluba ni uspel preboj na stopničke. Na tekmovanju so pridobili dragocene izkušnje, ki jim bodo v prihodnosti pomagale dosegati še boljše rezultate.

Mladim tekmovalcem iskrene čestitke za prepričljive nastope, trenerju našega kluba pa želje, da mu pri delu z nami nikoli ne bi zmanjkalo potrpežljivosti, vztrajnosti in pozitivne energije, ki jih prenaša na nas.

Članica/karateka KK Kensei Litija Nena Mandelj

Slike tekmovanja si lahko ogledate v galeriji.

 

Zadnjič posodobil Petek, 23 Marec 2012 13:58
 
5. poletna šola tradicionalnega karateja Gasshuku Pineta 2011 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 12 Julij 2011 18:28

KK Kensei, KK Goryu in KK Huda mravljica so tudi letos od 2. do 9. julija skupaj organizirali poletno šolo karateja v idilični Pineti, kjer zasajeni bori, cedre, pinije, tise in grmičevje v priobalnega pasu oblikujejo čudovit park.
Le-ta daje senco na športnih in otroških igriščih, kjer smo na jutranjih in večernih treningih spoznavali in utrjevali karate tehnike (kihon), karate boja (kumite) in podrobno obravnavali kati Empi in Bassai dai. Vadeči, bilo nas je 65, smo bili razdeljeni v skupine, glede na starost in barvo pasu, vodili pa so nas klubski trenerji vseh treh sodelujočih klubov: Gorazd iz kluba Kensei, Nejc iz kluba Goryu in Almin iz kluba Huda mravljica. Jutranjo telovadbo s tekom so imeli na voljo tudi ostali udeleženci .
Z obiskom in vodenjem večernega treninga nas je počastil tudi sensei Takashi Tokuhisa, kar je poletni šoli še dvignilo raven kakovosti. Predstavil nam je osnovne principe tradicionalnega karateja.
Poleg treningov pa so bili dnevi v poletni šoli obogateni s številnimi drugimi dejavnostmi. Animatorka je vodila vsakodnevne popoldanske ustvarjalne delavnice, ki so se jih poleg otrok z veseljem udeleževali tudi nekateri starši. Izdelali smo vsak svojo unikatno vrečko, barvali modelčke svečnikov, ribic, vezli…
Zelo pomembna je vsakoletna vojna z baloni, ki zahteva temeljite tehnične in strateške priprave. Poleg te je treba omeniti vsaj še dvoje tradicionalnih dogajanj: kino pod zvezdami in družabni večer Pineta ima talent, ki smo ga zaključili s piknikom ob romantičnem sončnem zahodu tik ob morju.
Nova znanja, izkušnje, prijateljstva, družabni trenutki, pa tudi trenutki miru in sprostitve v čudovitem obmorskem ambientu, vse to je Gasshuku Pineta.
Gasshuku Pineta je zakon! Se vidimo naslednje leto!

Nena

Slike seminarja s sensei-jem Takashi Tokuhisa si lahko ogledate v galeriji.

Ostale slike si lahko ogledate v galeriji.

 

Zadnjič posodobil Petek, 15 Julij 2011 07:51
 
Sanjski dosežek tekmovalcev KK Kensei na 8. državnem prvenstvu tradicionalnega karateja – 11 državnih prvakov in 8 državnih podprvakov v različnih kategorijah in skupno prvo mesto v klubski razvrstitvi PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 06 Junij 2011 19:30

Šmarska športna dvorana Pungrt je v zadnjem majskem koncu tedna živela v duhu tradicionalnega karateja. Po obsežnih tehničnih, športnih in drugih potrebnih predpripravah je namreč Karate klub Kensei Litija v sodelovanju s Slovensko zvezo tradicionalnega karateja (SZTK) v soboto in nedeljo, 28. in 29. maja izpeljal obsežen projekt na državni ravni.
Že v soboto popoldne je potekala vrsta dogodkov: strokovni seminar, pa sodniški seminar in standardizacija, v nedeljo pa se je v Šmartnem pri Litiji odvrtel pravi športni spektakel.
V soorganizaciji Karate kluba Kensei iz Litije in SZTK je namreč skoraj v srcu Slovenije potekalo 8. državno prvenstvo v tradicionalnem karateju. Na tekmovanju je sodelovalo preko 150 tekmovalcev različnih starostnih skupin iz vseh klubov SZTK, ki so pred polnimi tribunami pokazali odlične nastope v disciplinah KATA POSAMIČNO, KATA EKIPNO ter KUMITE-BORBE (Kihon, Jiyu Ippon in Jiyu).
Za odlično sojenje je na tekmovanju skrbelo kar 17 slovenskih sodnikov in dva italijanska sodnika, kot vrhovni sodnik tekmovanja pa je nastopil sodnik A ranga ITKF, mojster Eligio Contarelli, 7. DAN. Iz našega kluba Kensei sta sodniške vrste zastopala Jan Marko in Gorazd Praprotnik.
Častni gost tekmovanja mojster TAKASHI TOKUHISA pa je podelil diplome mojstrskih DAN stopenj za člane SZTK, ki so v letošnjem letu opravljali mojstrske izpite.
Na državnem prvenstvu je iz kluba Kensei nastopilo 23 tekmovalcev v posamičnih kategorijah in 6 ekip v ekipnih kategorijah. Kljub močni konkurenci so tekmovalci našega kluba dosegli odlične rezultate in kar v 11 disciplinah postali državni prvaki ter v 8 državni podprvaki. S tem smo v skupnem seštevku klubov presegli 200 točk in si priborili prvo mesto med vsemi nastopajočimi klubi, saj smo skoraj za 50 točk presegli drugouvrščeni klub. Tako smo za štiri mesta izboljšali lanskoletno uvrstitev, na kar smo zelo ponosni.
Za organizacijo tekmovanja je klub Kensei prejel veliko pohval tako s strani tekmovalcev, gledalcev kot s tudi s strani Slovenske zveze tradicionalnega karateja. K skoraj brezhibni organizaciji tekmovanja so veliko prispevali člani našega kluba in njihovi družinski člani, ki so aktivno sodelovali pri pripravah in izvedbi tekmovanja.
Nedelja nam bo ostala v spominu kot atraktivna in polna duha karateja. Minila je tako, da si z veseljem izrekamo: Nasvidenje na naslednjem tekmovanju.

Odličja so dosegli:
Gian Povše (mlajši dečki D, 1.mesto kata posamezno, 1. mesto Kihon Ippon Kumite, 1. mesto kata ekipno), Nika Praprotnik (mlajše deklice D, 1.mesto kata posamezno), Tim Praprotnik (malčki D, 1. mesto kata ekipno), Jan Raman (malčki D, 1. mesto kata ekipno), Rok Kastelic (mlajši dečki C, 3. mesto Kihon Ippon Kumite), Nina Bajrić (mlajše deklice B, 1.mesto Kihon Ippon Kumite, 2. mesto kata posamezno, 2. mesto kata ekipno), Žan Kastelic (mlajši dečki C, 4. mesto Kihon Ippon Kumite, 4. mesto kata ekipno), Grega Mele (mlajši dečki B, 3. mesto Jiyu Ippon Kumite, 4. mesto kata ekipno), Zarja Mandelj (mlajše deklice C, 2.mesto Kihon Ippon Kumite, 2. mesto kata ekipno), Neža Stopar (mlajše deklice D, 2. mesto Kihon Ippon Kumite, 3. mesto kata ekipno), Kaja Praprotnik (starejše deklice B, 2. mesto kata ekipno), Tjaša Mele (starejše deklice D, 1. mesto kata posamezno, 1.mesto Kihon Ippon Kumite, 3. mesto kata ekipno), Alja Svetič (starejše deklice D, 3. mesto kata posamezno, 3.mesto Kihon Ippon Kumite, 3. mesto kata ekipno), Matic Mnadelj (starejši dečki C, 1.mesto Kihon Ippon Kumite, 3. mesto kata posamezno, 4. mesto kata ekipno), Matic Logar (kadeti A, 2.mesto kata posamezno), Hajdeja Praprotnik (članice D, 1.mesto kata posamezno, 2. mesto Kihon Ippon Kumite, 1. mesto kata ekipno), Karmen Govekar (članice D, 2.mesto kata posamezno, 3. mesto Kihon Ippon Kumite, 1. mesto kata ekipno), Nevenka Mandelj (članice D, 3. mesto Kihon Ippon Kumite, 1. mesto kata ekipno), Tamara Povše (članice D, 4.mesto kata posamezno, 1. mesto Kihon Ippon Kumite, 2. mesto kata ekipno), Tomaž Raman (člani D, 3.mesto kata posamezno, 2. mesto kata ekipno), Toni Povše (člani D, 4.mesto kata posamezno, 2. mesto kata ekipno). Podrobnosti o rezultatih si lahko ogledate v uradnih rezultatih.

Vsem tekmovalcem čestitamo za dosežene rezultate!

Slike seminarja si lahko ogledate v galeriji.

Slike priprav si lahko ogledate v galeriji.

Slike tekmovanja si lahko ogledate v galeriji.

Poročilo ATV iz tekmovanja si lahko ogledate tukaj.

Zadnjič posodobil Sobota, 18 Junij 2011 20:26
 
5. Srečanje dveh dežel, Gorica 2011 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 23 Maj 2011 10:49

5.SREČANJE DVEH DEŽEL

V nedeljo, 15.5.2011 je bilo v Gorici pod okriljem pokrajinskega odbora FIKTA Friuli VG že peto zaporedno „Srečanje dveh dežel“, na katerem so tekmovali klubi tradicionalnega karateja iz Slovenije in Furlanije Julijske Krajine.

Skupaj je nastopilo 180 tekmovalcev iz 11. klubov, višek tekmovanja pa je bil končni obračun med izbranima vrstama SZTK (Slovenija) in FIKTA FVG (Italija), ki sta se pomerili v karate bojih. S tesnim rezultatom 5:4 je zmagala slovenska ekipa.

Naš klub je tokrat zastopalo 7 tekmovalcev. V disciplini kata znotraj svojih kategorij je tretjo mesto osvojil Gian Povše (ml.dečki), drugo Tomaž Raman (člani), prvo mesto Tamara Dietker Povše in tretje Hajdeja Praprotnik (članice). Na tekmi sta tudi sodila sodnika Jan Marko in Gorazd Praprotnik. Vsem tekmovalcem iskrene čestitke!

Slike si lahko ogledate v galeriji.

KK Kensei

Zadnjič posodobil Ponedeljek, 23 Maj 2011 11:03
 
« ZačetekPrejšnja11121314NaslednjaKonec »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL